ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: «Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο»

Στ. Θεοδωράκης: «Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο»
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για απολυταρχία στο τηλεοπτικό πεδίο έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επικρίνοντας την απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες και πρόσθεσε πως η διαδικασία δημοπρασίας είναι αστεία και γελοιοποιεί τη χώρα.

«Στο τηλεοπτικό πεδίο πάμε από μία κακή περίοδο, στην οποία υπήρξαν ομολογουμένως πολλά προβλήματα, σε μία απολυταρχική περίοδο. Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην καταγγελία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα για τηλεοπτική άδεια ανέφερε: «Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που ζει από το δημόσιο, που είναι εργολάβος, να είναι ιδιοκτήτης καναλιού γιατί μετά θα είναι αναγκασμένος να ακολουθεί εντολές».

«Οι ΑΝΕΛ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να δίνεις τηλεοπτική άδεια σε εργολάβους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να ζητάς άδεια, όταν όλοι οι βασικοί συνεργάτες σου εργάζονται σε γραφείο συγκεκριμένου υπουργού. Είναι το επόμενο καρφί που αφορά την υποψηφιότητα Σαββίδη, καθώς υπάρχει ενδοκυβερνητική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες», προσέθεσε.

Επιπλέον, κάλεσε τους επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενόψει ΔΕΘ, να έχουν αυτοκριτικό λόγο και να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις. Πρότεινε ακόμα τμηματική καταβολή των φόρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, που όπως είπε, φορολογούνται υπέρογκα.

Αναφερόμενος στην οικονομία και τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Δεν είναι αυταπάτη είναι απάτη. Υπάρχουν δύο δρόμοι: η αλήθεια ή η υπεράσπιση των λαθών σου. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεχίσει να λέει ψέματα στον Ελληνικό λαό υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορεί να προσφέρει. Αυτό οδηγεί τον κόσμο σε απογοήτευση και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα».

Ερωτώμενος για τις αμοιβές των εργαζομένων είπε, ότι, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος διαμαρτύρονταν για τον μισθό των 700 ευρώ, ο ίδιος μας οδηγεί σε μια γενιά ανθρώπων που θα αμείβονται με ακόμη λιγότερα χρήματα. Ανέφερε ακόμη, πως ο χώρος της εργασίας μαστίζεται πλέον από την μαύρη εργασία και την μερική απασχόληση.

Για το δυστύχημα της Αίγινας είπε, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης καλύπτεται από ένα πέπλο μυστήριου, ενώ έθεσε και τρία ερωτήματα: ποιος οδηγούσε, ποιοι ήταν στο σκάφος και με ποιους μίλησε ο οδηγός μετά το ατύχημα. «Τι πιο απλό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να μάθουμε την αλήθεια;» αναρωτήθηκε και ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να ακολουθούν το δόγμα «πας μη ΣΥΡΙΖΑ εχθρός μας» και με σοβαρότητα να δώσουν απαντήσεις.

Σε ότι αφορά τις διεργασίες στον χώρο του Κέντρου, ανέφερε, ότι στόχος είναι να δοθεί μία διέξοδος στο λαό, ότι υπάρχει μία μεταρρυθμιστική προοδευτική λύση στο μεσαίο χώρο που μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε, ότι το Κίνημα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια δημιουργίας ενός φορέα που θα δώσει λύσεις και θα προσελκύσει «νέο αίμα» στην πολιτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ