ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος: Φορείς του ρατσισμού αυτοί που μου επιτέθηκαν

Γ. Κουμουτσάκος: Φορείς του ρατσισμού αυτοί που μου επιτέθηκαν
EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Φορείς του ρατσισμού και της ξενοφοβίας χαρακτήρισε αυτούς που του επιτέθηκαν έξω από τη Βουλή ο Γ. Κουμουτσάκος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής και τονίζοντας ότι απαράδεκτοι τραμπούκοι πήραν τροφή από τις δηλώσεις Φίλη τον οποίο κατηγόρησε ότι επιχειρεί να παραχαράξει την ιστορία της Ελλάδας.

"Έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο τραγικές της στιγμές, οι πιο δραματικές της στιγμές για ένα έθνος, ούτε παραγράφεται, ούτε διαγράφεται. Επίσης, κ. υπουργέ δεν παραχαράσσεται, και έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν να την παραχαράξουν. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι σε αυτούς θα συγκαταλεγόταν υπουργός Παιδείας της χώρας μου. Έχοντας υποστεί την βιαιοπραγία, ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, είμαι πεπεισμένος ότι αυτή την δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό για να αναπτυχθούν αυτά τη δίνουν δηλώσεις όπως αυτή που κάνατε", είπε.

Και πρόσθεσε: "Επειδή ξέρω και πρόσωπα, επειδή είδα πρόσωπα, ξέρω υπό την καθοδήγηση ποίων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν. Αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευτούν τον πόνο και την δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί που έχουν δολοφονήσει, είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ότι πιο ακραίου υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας", ανέφερε ζητώντας να καταδικαστεί συνολικά το περιστατικό.

Κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Φίλης "ήρθε η ώρα να αναλογιστεί τι έχει πυροδοτήσει και να πράξει αναλόγως".

Από τη μεριά του, ο Ν. Φίλης που πήρε αμέσως μετά το λόγο τόνισε ότι η άποψή του για τη γενοκτονία των Ποντίων είναι διαφορετική επιστημονικά, όχι όμως πολιτικά και ζήτησε να είμαστε ανυποχώρητοι όχι απλά σε μικρά κρούσματα αλλά στον εθνικισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ