ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Σταμάτη - Φάμελλου για τον Καλογρίτσα στην εξεταστική

Καυγάς Σταμάτη - Φάμελλου για τον Καλογρίτσα στην εξεταστική
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στην αίθουσα της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ μεταφέρθηκε η άγρια κόντρα κυβέρνησης με ΝΔ για την τηλεοπτικές άδειες.

Ο Δημήτρης Σταμάτης ζήτησε την άμεση κλήση του επιχειρηματία Καλογρίτσα που μετέχει στη διαδικασία δημοπράτησης για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού στην εξεταστική επιτροπή, ώστε «να μάθουμε αν ισχύουν οι καταγγελίες εις βάρος του». Ο βουλευτής της ΝΔ διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν το κράτος να διαπραγματεύεται με έναν επιχειρηματία τη στιγμή που διατυπώνονται τόσο σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του.

Επικράτησε ένταση με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο να απορρίπτει το αίτημα του γαλάζιου βουλευτή και να αναφέρει ότι στο πλαίσιο του νόμου για το πόθεν έσχες, ο κ. Καλογρίτσας έχει καταθέσει όλα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν προκειμένου να λάβει μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία. «Σας πονάει που πρώτη φορά γίνεται διαγωνισμός και εσείς ως υπουργός Επικρατείας δεν κάνατε τίποτα», υποστήριξε, ενώ νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλωμενάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υπερασπίζεται το παλιό καθεστώς στο τηλεοπτικό τοπίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ