ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχάρης: Το Mega δεν κλείνει

Ψυχάρης: Το Mega δεν κλείνει
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη βεβαιότητα ότι το Mega θα συνεχίσει να εκπέμπει τηλεοπτικό πρόγραμμα, εξέφρασε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, ο Παναγιώτης Ψυχάρης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Τηλέτυπος, υποστήριξε ότι το "Μεγάλο Κανάλι" δεν κλείνει, αντιθέτως, θα συνεχίσει να εκπέμπει είτε μέσω Nova, είτε μέσω Internet ή άλλης πλατφόρμας.

"Μόνο στην ονείρωξή σας είναι ότι το Mega κλείνει, σε αυτή την απευκταία περίπτωση υπάρχει ο εμπορικός κώδικας και ο κώδικας των εταιρειών που λένε τι πρέπει να γίνει, υπάρχουν διαδικασίες που θα ακολουθηθούν νομίμως", είπε και πρόσθεσε:

Πρόκειται να βγουν κάποιες άδειες, μέχρι να βγουν είναι οι λεγόμενες άδειες και όταν βγουν θα είναι άδειες για να εκπέμπει κάποιος σταθμός μέσω DIGEA. Το Mega όπως κι άλλα κανάλια μπορεί να δημιουργήσει πρόγραμμα και να εκπέμψει μέσω δορυφόρου, Ίντερνετ, μέσα από πλατφόρμες. Είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο ΧΑΑ και θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα. Προφανώς δεν θα είναι μέσω των λεγομένων αδειών. Αν δεν πάρεις τη λεγόμενη άδεια δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκπέμψεις πρόγραμμα, πολλά μπορούν να γίνουν και το Mega θα συνεχίσει να υπάρχει.

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης ανέφερε ακόμη, ότι θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ο ΔΟΛ θα συμμετάσχει, ώστε να συνεχιστεί η πορεία του καναλιού. Σημείωσε πως υπήρξε εμπλοκή από τη μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και γι αυτό οι τράπεζες μπλόκαραν τους λογαριασμούς. "Δεν ξέρω αν υπήρξαν και εξωτερικές πιέσεις, αν δεν είχε γίνει αυτό, όλες οι πληρωμές θα γίνονταν κανονικά", ανέφερε.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σχετικά με εγγυήσεις που ζητούσαν οι τράπεζες προκειμένου να συνεχίσουν να δανειοδοτούν τα ΜΜΕ του Συγκροτήματος, λέγοντας ότι υπέγραψε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο αν κάτι πήγαινε στραβά θα έπρεπε ο ίδιος να καταβάλλει ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ. Όταν ρωτήθηκε με τι εξασφάλιση έγινε αυτό, απάντησε "με την υπογραφή μου".

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του, ανέφερε ότι "ο ΔΟΛ έχει στις σκέψεις του το Βήμα TV, αλλά αυτό θέλω να μείνει μεταξύ μας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ