ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονο παρασκήνιο για την απόσυρση της τροπολογίας για τα καπνικά στα ψιλικατζίδικα

Έντονο παρασκήνιο για την απόσυρση της τροπολογίας για τα καπνικά στα ψιλικατζίδικα

Μετά από ένα έντονο παρασκήνιο αποσύρθηκε η τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε η πώληση τσιγάρων να γίνεται στο εξής μόνον από περίπτερα, καταστήματα αφορολογήτων ειδών, καταστήματα καπνικών προϊόντων και από ειδικούς χώρους σε υπεραγορές τροφίμων.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης, όσο και από την Ένωση Καπνοπωλών Βορείου Ελλάδας που εξέφραζαν φόβους για νέα λουκέτα στην αγορά από την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ψιλικατζίδικα.

«Με τροπολογία 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η αποκλειστική πώληση τσιγάρων στα περίπτερα & αποκλείονται 32.000 σημεία πώλησης, μονοπώλια, ανεργία!», σχολίασε χθες βράδυ με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Η απόφαση να μην γίνει αποδεκτή η ρύθμιση που κατέθεσαν οι 16 κυβερνητικοί βουλευτές με επικεφαλής την Γεωργία Γεννιά από το υπουργείο Οικονομικών, ελήφθη -σύμφωνα με πληροφορίες- αργά χθες το βράδυ. Υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από την Ένωση Καπνοπωλών Βορείου Ελλάδος επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπουργό και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η τροπολογία και πως θα ζητηθεί η απόσυρσή της.

Για «πρόχειρες κινήσεις που δεν είναι σαφές τι υποκρύπτουν», μίλησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη κατά τη συζήτηση στη Βουλή της οδηγίας για την κατασκευή, παρουσίαση και πώληση προϊόντων καπνού. Από το Ποτάμι ο Κώστας Μπαργιώτας επεσήμανε πως η επίμαχη ρύθμιση δεν αφορά στην προστασία των νέων, αλλά με εξυπηρέτηση πελατών. «Τέτοιες μικροκομματικές πρακτικές έχουν κοντά πόδια», σχολίασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ