ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Με «μικρό καλάθι» ο Αλ. Τσίπρας

ΔΕΘ 2016: Με «μικρό καλάθι» ο Αλ. Τσίπρας

Η επικοινωνιακή επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθείας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αναφορικά με την ΔΕΘ, δεν φαίνεται να αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα για τον Αλ. Τσίπρα όσο είναι η ίδια η κοινωνία και τα όσα βιώνει.

 

Η πολιτική συντάκτρια του CNN Greece Βούλα Κεχαγιά εκτιμά ότι τα περιθώρια του πρωθυπουργού για μεγάλες εξαγγελίες στην ΔΕΘ δεν είναι, πλέον, πολλά καθώς οι συνθήκες, όπως η υπερφορολόγηση, δεν ευνοούν κάτι τέτοιο. Επί του παρόντος, αυτό που φαίνεται να κυριαρχήσει στην ομιλία του - που σε κάθε περίπτωση θα είναι το θέμα των ημερών- είναι ο πραγματισμός και η προσαρμογή στα δεδομένα της ημερών. Το βέβαιον είναι ότι πλέον ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον το πλεονέκτημα που είχε, για παράδειγμα, ένα χρόνο πριν.

Από την άλλη πλευρά, η Ν.Δ. φαίνεται πως αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να παραγάγει το άκρως επιθετικό βίντεο με «τα ψέματα του πρωθυπουργού» καθώς τα μηνύματα που ελάμβανε το τελευταίο διάστημα έκαναν λόγο για "comme il faut" αντιπολίτευση την ώραπο τα προβλήματα της κοινωνίας οξύνονται σε ιδιαίτερα επίπεδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ