ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Αν η Ευρώπη χάσει την ψυχή της θα πάψει να είναι Ευρώπη

Κατρούγκαλος: Αν η Ευρώπη χάσει την ψυχή της θα πάψει να είναι Ευρώπη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Αν η Ευρώπη χάσει την ψυχή της και απομακρυνθεί από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, θα πάψει να είναι Ευρώπη. Τώρα, λοιπόν, βρισκόμαστε πάλι σε ένα σταυροδρόμι» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την ομιλία του σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το το νομικό περιοδικό «Επιθεώρησις Εργατικού Δικαίου», με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων συνεχούς κυκλοφορίας, με θέμα «Μια αναδρομή στο μέλλον του Εργατικού Δικαίου».

«Είμαστε σε μία καμπή για το εργατικό δίκαιο, γιατί είμαστε σε μία καμπή σε σχέση με το γενικότερο προσανατολισμό των κοινωνιών μας» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και συνέχισε:

Αυτό που θεωρούσαμε ως δεδομένο, το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, δεν είναι απλώς σε κρίση, είναι σε αμφισβήτηση, όχι μόνο λόγω εξωγενών παραγόντων αλλά πολλές φορές και λόγω ενδογενών.

Όπως εκτίμησε ο κ. Κατρούγκαλος, η κατάληξη αυτής της αμφισβήτησης είναι η έκρηξη των ανισοτήτων και η αποξένωση των ευρωπαϊκών λαών από το εγχείρημα μίας Ευρώπης χωρίς σύνορα. «Οι ξενοφοβικές εκδηλώσεις και το Brexit είναι εκδήλωση αυτής της απογοήτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ