ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Τις βασικές πτυχές του προγράμματος της ΝΔ θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης

ΔΕΘ 2016: Τις βασικές πτυχές του προγράμματος της ΝΔ θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καταλύτη πολιτικών εξελίξεων θεωρούν στη ΝΔ την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς εκτιμούν πως η παρουσίαση των βασικών πτυχών του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ αλλά και η συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες που θα εισηγηθεί θα καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό από εδώ και πέρα.

Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος ξεκαθαρίζουν στο CNN Greece πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να προχωρήσει σε προεκλογικού τύπου υποσχέσεις, αλλά θα θέσει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών για την επόμενη μέρα οριοθετώντας το οικονομικό του σχέδιο για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει τους βασικούς πυλώνες της οικονομικής του πολιτικής δίνοντας έμφαση στον περιορισμό της φορολογίας, κάτι όμως που θα γίνει σταδιακά. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα επόμενα δύο χρόνια κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στον περιορισμό των κρατικών δαπανών και στις σπατάλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέραν της οικονομίας θα αναφερθεί και στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας, καθώς εκτιμά πως και σε αυτούς τους τομείς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πλήρως αποτύχει.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος στην ομιλία του στη ΔΕΘ δεν θα μπει σε μια λογική παροχολογίας προς τους πολίτες με στόχο το πρόσκαιρο, όπως λένε, πολιτικό όφελος, αλλά θα παρουσιάσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα περιορισμού των δαπανών, επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και ανακούφισης όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Θεωρούν μάλιστα πως αυτή η συμφωνία με τους πολίτες θα έχει τέτοια απήχηση στην κοινωνία, κάτι που θα αρχίσει να αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις της επόμενης μέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ