ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μαξίμου προσπαθεί να σβήσει τα μέτωπα της ΔΕΘ

Το Μαξίμου προσπαθεί να σβήσει τα μέτωπα της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και να ενημερωθεί για τις συνθήκες έναρξης του σχολικού έτους στα σχολεία όλης της χώρας, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Με την κατάσβεση της φωτιάς στην Θάσο αλλά και εκείνης που προκάλεσε η εκτίμηση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ πως το ΣτΕ δεν θα κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ασχολήθηκε χθες το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο νησί του βορείου Αιγαίου και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων την ίδια ώρα που το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την φωτιά που άναψε μετά τις δηλώσεις Τσίπρα για την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η κυβέρνηση επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για το όψιμο ενδιαφέρον της περί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης θυμίζοντας μάλιστα πως ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ δήλωσε επί λέξει ότι: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως».

Αργότερα, ωστόσο, το Μαξίμου έκρινε πως χρειάζεται και νέα κατασβεστική προσπάθεια κάτι στο οποίο την βοήθησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Σκάι για το θέμα της απόφασης του ΣτΕ. Τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει: «Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τί λέει ο συνταγματικός νόμος».

Η αναφορά αυτή του προέδρου της ΝΔ έδωσε την ευκαιρία στο Μαξίμου να σχολιάσει πως αναμένει από το γραφείο Τύπου της Πειραιώς να εκτιμήσει ως παρέμβαση στην δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Συγχρόνως η κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευθεί την εσωτερική διάσταση που καταγράφεται στην ΝΔ για το θέμα των αδειών ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να διευκρινίσει εάν θα επιστρέψει τα 246 εκατ. ευρώ στους καναλάρχες όπως διατείνεται ο Νίκος Δένδιας ή εάν θα βάζει σε καθημερινή βάση τον Γιώργο Κουμουτσάκο να τον «αδειάζει» πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στον πολίτη ο πρωθυπουργός μετέβη χθες το αργά το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας όπου και συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη –παρουσία του Νίκου Φίλη– με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές. Αργότερα βαθμολόγησε με «άριστα 20» το υπουργείο ενώ το Μαξίμου με σημείωμά του στάθηκε στο γεγονός ότι άνοιξαν όλα τα σχολεία ακόμη και τα πλέον απομακρυσμένα όπως επίσης και ότι ήδη από τον Ιούλιο παραδόθηκαν στα σχολεία 24 εκατομμύρια τόνοι με τα σχολικά βιβλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ