ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: «Θα προτάξουμε μία συμφωνία αλήθειας» λέει ο Μητσοτάκης

ΔΕΘ 2016: «Θα προτάξουμε μία συμφωνία αλήθειας» λέει ο Μητσοτάκης
EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Το στίγμα της παρέμβασής του από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έδωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσοντας την ανάγκη «να μπει ένα τέλος στην υπερβολική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και της πραγματικής οικονομίας».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τους κοινωνικούς εταίρους από τους οποίους και ενημερώθηκε για την κατάσταση της οικονομίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τονίζοντας πως ο στόχος του στη Θεσσαλονίκη είναι να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η ΝΔ θα προτάξει μια συμφωνία αλήθειας η οποία στο επίκεντρό της θα έχει την ανάγκη η ελληνική οικονομία να δουλέψει ξανά.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες, όπως είπε, θα κάνουν την οικονομία ανταγωνιστική και θα παράγουν μια σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη επισημαίνοντας πως χωρίς σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη συναίνεση καθώς, όπως δήλωσε, «μέσα από ένα πνεύμα συνεννόησης και χωρίς ψεύτικους διχασμούς και διαχωριστικές γραμμές πρέπει επιτέλους να προτάξουμε ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που θα βάλουν την ελληνική οικονομία σε πραγματικά αναπτυξιακή τροχιά».

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας. Ειδικότερα, με εκπροσώπους του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 18:00, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ