ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Φώφη εναντίον ΕΡΤ και... τούμπαλιν

ΔΕΘ 2016: Φώφη εναντίον ΕΡΤ και... τούμπαλιν

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και της ΕΡΤ, με αφορμή την ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ 2016.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ ασκεί δριμεία κριτική στη Δημόσια Τηλεόραση κατηγορώντας την ότι «έκοψε» την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, με την ΕΡΤ να απαντά ότι τη «μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και άρχισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων».

ΠΑΣΟΚ: Φαίνεται ότι κάποιοι ξέχασαν ότι έχει παρέλθει η εποχή της ΥΕΝΕΔ

«Η Δημόσια Τηλεόραση της δήθεν αριστερής διακυβέρνησης μεταδίδει ολόκληρη την ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και κόβει τη Φώφη Γεννηματά. Είναι και αυτό μια νέα αντίληψη, νέα ήθη» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Η διοίκηση της ΕΡΤ μα και η ίδια η κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν: Πότε κόπηκε στον αέρα ομιλία πολιτικού αρχηγού στη ΔΕΘ; Πόσο χρόνο δικαιούται η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Eπικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης; Μόνο 22 λεπτά που η ίδια αναγνωρίζει;».

«Θυμίζουμε, για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις ότι το Σάββατο διέλυσαν το πρόγραμμα τους επί 3 ώρες (!) περιμένοντας τον κ. Τσίπρα και μεταδίδοντας ολόκληρη τη μακρά ομιλία του. Προφανώς κατόπιν εντολής των γνωστών για τα «δημοκρατικές» συμπεριφορές, επιτελών του Μαξίμου. Φαίνεται ότι κάποιοι ξέχασαν ότι έχει παρέλθει η εποχή της ΥΕΝΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ για τη «φιλοξενία» της ...», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΡΤ: Οι όποιες κατηγορίες απορρίπτονται ως αβάσιμες

«Αβάσιμες» χαρακτήρισε τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ η Δημόσια Τηλεόραση σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει εγγράφως την ΕΡΤ ότι η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει στο Βελλίδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Ακολούθως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με νέο ενημερωτικό σημείωμα η ΕΡΤ ενημερώνεται εγγράφως ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά θα αρχίσει στις 19.30.

Παρά τον συμφωνημένο προγραμματισμό, η χθεσινή ομιλία της κυρίας Γεννηματά άρχισε στις 20.35. Η ΕΡΤ τη μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και άρχισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Απόδειξη ότι στις προθέσεις της ΕΡΤ δεν ήταν η περιορισμένη μετάδοση της ομιλίας της κυρίας Γεννημματά, αποτελεί το γεγονός ότι στα δελτία ειδήσεων της ίδιας ημέρας, όσο και της επομένης, μεταδόθηκαν εκτενή ρεπορτάζ. Η ΕΡΤ κάλυψε επίσης όλες τις δραστηριότητες της κυρίας Γεννηματά στην ΔΕΘ και προσέφερε εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Συνεπώς, οι όποιες κατηγορίες απορρίπτονται ως αβάσιμες. Η ΕΡΤ είναι πάντα πρόθυμη να φιλοξενήσει τον οποιοδήποτε πολιτικό αρχηγό στις εκπομπές της. Η πρόσκληση είναι ανοικτή...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ