ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Η οικονομική πολιτική αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, τόνισε ο Κουτσούμπας

ΔΕΘ 2016: Η οικονομική πολιτική αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, τόνισε ο Κουτσούμπας
EUROKINISSI

«Η πολιτική που ασκείται στον τομέα της οικονομίας αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 81η ΔΕΘ.

Παράλληλα τόνισε ότι «η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα φυτοζωεί και πολλές θα πάνε για λουκέτο».

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο και ο νέος οδικός χάρτης που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση, είναι στην ίδια πεπατημένη με προηγούμενες επιλογές και υπογράμμισε ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και ανάκαμψη.

«Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μια μικρή ανάκαμψη, η οποία όμως θα αφορά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις μεγάλες επιχειρήσεις» είπε ο κ. Κουτσούμπας και επισήμανε ότι για άλλη μια φορά «τα υποζύγια θα εξακολουθούν να είναι οι εργαζόμενοι και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα», καταλήγοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δύσκολα θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΘ- Helexpo, Τάσος Τζήκας, ενημερώνοντας τον γγ του ΚΚΕ, τόνισε ότι η φετινή, 81η ΔΕΘ, είναι η πλέον πετυχημένη των τριών τελευταίων ετών και υπογράμμισε ότι για να ενισχυθεί ο ρόλος και η κερδοφορία της ΔΕΘ θα πρέπει ο εκθεσιακός φορέας να διεθνοποιηθεί και να προχωρήσει σε ανάπλαση των κτιριακών του εγκαταστάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ