ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Συμφωνία αλήθειας θα προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης στους πολίτες

ΔΕΘ 2016: Συμφωνία αλήθειας θα προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης στους πολίτες
EUROKINISSI

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στη ΝΔ στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο καθώς εκτιμούν πως η παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για την έξοδο από την κρίση και η συμφωνία αλήθειας που θα προτείνει ο κ. Μητσοτάκης στους πολίτες και στους παραγωγικούς φορείς θα γίνει θετικά αποδεκτή από το σύνολο της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί αύριο με τον δήμαρχο της πόλης κ. Μπουτάρη, με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Τζιτζικώστα ενώ θα επισκεφθεί τα γραφεία εταιρίας υψηλής τεχνολογίας.

Το Σάββατο θα συναντηθεί με το ΔΣ της ΔΕΘ και θα επισκεφθεί τα περίπτερα της έκθεσης ενώ το βράδυ θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του που θα βασίζεται στους άξονες της μείωσης της φορολογίας, της επιτάχυνσης των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων αλλά και σε μια νέα συμφωνία με τους εταίρους για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για σειρά παρεμβάσεων στον τομέα της δικαιοσύνης.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε πως η ΝΔ έχει επισημάνει κατά καιρούς “αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη” τονίζοντας πως “σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση προστίθεται και η απόφαση σε βάρος του κ. Ντογιάκου.”

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα “πρωτοφανές μαγείρεμα που αποκαλύπτει μια νοσηρή αντίληψη για το πως η κυβέρνηση θεωρεί το αυτοδιοίκητο της δικαιοσύνης”. Αίσθηση προκάλεσε και η σφοδρή επίθεση της ΝΔ κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού σχετικά με τις καταγγελίες Βουδούρη με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να τονίζει πως “τα κηρύγματα ανθρωπισμού αποδεικνύονται προκάλυμμα πλουτισμού” και να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ερευνήσει το θέμα.

Τέλος η ΝΔ κράτησε σαφείς αποστάσεις από τα λεγόμενα του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, κάλεσε όμως την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ