ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Συγκάλυψη η άρνηση της κυβέρνησης για εξέταση Παππά-υπερθεματιστών από την Επιτροπή

ΝΔ: Συγκάλυψη η άρνηση της κυβέρνησης για εξέταση Παππά-υπερθεματιστών από την Επιτροπή
Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί αίτημα για εξέταση του Υπουργού Επικρατείας κ.Παππά και των τεσσάρων υπερθεματιστών από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αν και τελικά η συζήτηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα της μειοψηφίας, η ΝΔ κάνει λόγο για προσπάθειες συγκάλυψης και Βατερλώ της όλης διαδικασίας. Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως τα σημερινά γενέθλια της κυβέρνησης έχουν εξελιχθεί σε παρωδία, οπερέτα και Βατερλώ για την κυβέρνηση, ενώ ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Τσιάρας επεσήμανε σε δημόσιες δηλώσεις ότι πραγματικός έλεγχος πόθεν έσχες δεν έγινε, αλλά και δηλώσεις ατόμων που μπήκαν στο διαγωνισμό λέγοντας μετά ότι δεν τους ενδιέφερε η διαδικασία.

«Λυπάμαι γιατί η επιτροπή αρνείται να μπει σε μια διαδικασία συζήτησης. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα με τεράστια ερωτηματικά. Ο διαγωνισμός είναι αίολος και θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Πρέπει να απαντηθούν τα αιτήματα και να γίνει συνολική συζήτηση για να έρθουν απαντήσεις» τόνισε ο κ. Τσιάρας, ενώ ο κ. Βορίδης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί σήμερα να αποχαιρετήσει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα ισχυριζόταν ότι είχε.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία ενώ είχε τη δυνατότητα, ουσιαστικά αρνήθηκε να στρέψει και να συναινέσει στον έλεγχο του προφανούς. Το πραγματικό ζήτημα είναι επί της ουσίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού κάνει έλεγχο σε προέλευση και τρόπο απόκτησης. Υπάρχει πρακτικό των 5 της επιτροπής που λένε ότι ουσιαστικά δεν μπήκαν στον έλεγχο» είπε ο κ. Βορίδης τονίζοντας πως ανακηρύχθηκε κάποιος υπερθεματιστής που δεν έχει τίποτα.

«Η επιτροπή καλύφθηκε από κάποιον που δεν έχει πενηνταράκι, αλλά αν χρειαστεί θα του τα δώσει κάποιος. Αυτή είναι η διαφάνεια; Αυτά δεν απασχόλησαν τη συγκεκριμένη επιτροπή; Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει πως αν κάποιος δεν κάνει κάτι καλά, θα εκπέσει. Πως θα εκπέσει; Ο Κρέτσος ενέκρινε την απόφαση της επιτροπής» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στη ΝΔ κάνουν ανοιχτά λόγο για ποινικές ευθύνες, με τον κ. Βορίδη να επισημαίνει πως η επιτροπή που έλεγξε το πόθεν έσχες και που ελέγχει αν έχει διαπράξει παράνομες ενέργειες, είναι και η επιτροπή που έκανε τον διαγωνισμό. Όπως είπε μάλιστα «το πολιτικό ζήτημα είναι ότι υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης μεγάλου σκανδάλου από την κυβερνητική πλειοψηφία, κάτι που δημιουργεί σειρά ευθυνών».

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, μάλιστα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα έρθει και το πόρισμα της ΤτΕ για να εξεταστεί.

«Έχουμε μια εγγυητική επιστολή που εδόθη στον Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής. Μας ενημέρωσε ο διευθύνων σύμβουλος πως υπήρχε κατάθεση ισόποση σε μετρητά. Τώρα ακούμε πως υπήρχε δανειοδότηση από την τράπεζα σε αυτό το ποσό. Αν ισχύει αυτό, γιατί αυτό θέλουμε να ερευνήσουμε με το πόρισμα της ΤτΕ, πρέπει να απασχοληθεί το κοινοβούλιο. Όλα έχουν σχέση. Τράπεζα Αττικής, Σπίρτζης, Καραμπάτσος, Καλογρίτσας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ