ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία για την πρώτη δόση

Τηλεοπτικές άδειες: Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία για την πρώτη δόση
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, με δύο από τους τέσσερις υπερθεματιστές (Αρ. Αλαφούζος και Μαρινάκης) να έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα, ενώ αναμένεται η ανάλογη κίνηση και από τους Μ.Κυριακού και Χρ. Καλογρίτσα.

Την ίδια ώρα, η φωτιά στο πολιτικό σκηνικό παραμένει ασίγαστη με τις αντιπαραθέσεις και τις κόντρες για τις τηλεοπτικές άδειες να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την κόντρα στα άκρα με τους βουλευτές της που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Το να υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπερθεματιστές που δεν έχουν ένα ευρώ, την παραμικρή περιουσία, δεν έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές, δεν έχουν δυνατότητα προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό χωρίς ένα περιουσιακό στοιχείο άλλα μόνο με δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τρίτων, αυτό είναι μέγα σκάνδαλο και αυτό πρέπει να διερευνηθεί», δήλωσε την Παρασκευή ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου για την κατάθεση της μήνυσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, συνεχίζει την κόντρα με την Νέα Δημοκρατία και μέσω του Έθνους της Κυριακής απαντά: «Η κυβέρνηση προχωράει, εφαρμόζει το πρόγραμμά της, με την κοινωνία όρθια. Η ΝΔ πόνταρε στην αποτυχία της οικονομίας. Θα ηρεμήσει αν ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Πόνταρε στην αποτυχία του διαγωνισμού για τα κανάλια. Θα ηρεμήσει αν πάρει τηλεοπτική άδεια η Siemens. Δίνει μάχες οπισθοφυλακών και θα τις χάσει. Η κυβέρνηση προχωράει, εφαρμόζει το πρόγραμμά της, με την κοινωνία όρθια. Η Νέα Δημοκρατία ας μας κάνει μήνυση».

Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου -ο οποίος δεν είναι βουλευτής και δεν έχει ασυλία- για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σχετικά με το «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα.

«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση αποτελούν και τα στοιχεία για την υπόθεση Καλογρίτσα, θίγοντας ουσιαστικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών δημιουργήθηκε για να μπει ένα τέλος στην διαπλοκή των τελευταίων ετών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του συνταγματικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ