ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με διαδικασίες express ψηφίζονται τα προαπαιτούμενα

Με διαδικασίες express ψηφίζονται τα προαπαιτούμενα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με διαδικασίες express συζητείται σήμερα και ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών είναι να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες για να «ξεκλειδώσει» η δόση στο Eurogroup του Οκτωβρίου. «Τα όρια είναι πάρα πολύ ασφυκτικά για τους στόχους που έχουμε βάλει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκταμίευση της δόσης μέχρι το Eurogroup», επεσήμανε ανοίγοντας τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που προκλήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης -τα οποία διαφώνησαν με τη διαδικασία του επείγοντος- να απαντήσει εάν αναμένονται επιπλέον ρυθμίσεις με τη μορφή τροπολογιών μέχρι αύριο το βράδυ που θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, επιβεβαίωσε πως θα κατατεθεί ρύθμιση για ζητήματα ενέργειας.

Λύση, δεν έχει βρεθεί, όπως είπε, για το ΕΤΜΕΑΡ, ενώ ως ξεχωριστό νομοσχέδιο θα κατατεθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν στην ΥΠΑ.

Τη διαφωνία τους με τη διαδικασία που ακολουθείται, εξέφρασαν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ που καταλόγισε ανοργσνωσιά στην κυβέρνηση, ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο οποίος ανέφερε πως για άλλη μια φορά το Κοινοβούλιο είναι πάλι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς καλείται να αποδεχθεί με συνοπτικές διαδικασίες αυτά που δήθεν διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση.

«Δεν μας κάνουν πια εντύπωση οι διαδικασίες που ακολουθούνται», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ενώ απραξία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι. Με τη διαδικασία διαφώνησε και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ