ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίντερ Έντιγκερ: Εξετάζουμε παρέμβαση της Κομισιόν για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα

Γκίντερ Έντιγκερ: Εξετάζουμε παρέμβαση της Κομισιόν για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα
EUROKINISSI

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο παρέμβασης της Κομισιόν σε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Επίτροπος –αρμόδιος για θέματα τηλεπικοινωνιών- Γκίντερ Έντιγκερ, μιλώντας στο CNN Greece, το μεσημέρι της Δευτέρας.  

 

Ο Έντιγκερ, ο οποίος βρέθηκε για συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, προέβη σε σαφή διαχωρισμό μεταξύ του δικαιώματος της κυβέρνησης να ορίζει αυτή τον αριθμό των καναλιών και καθαυτής της διαδικασίας που ακολουθείται στην Ελλάδα.

Μετά από σχετική ερώτηση του Cnn Greece για τα όσα εξελίσσονται στην Ελλάδα αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Έντιγκερ μάς απάντησε: «Αναλύουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Το ζήτημα καθαυτό του αριθμού των τηλεοπτικών καναλιών, εάν δηλαδή θα είναι τέσσερα, έξι ή δέκα, είναι υπόθεση του κράτους μέλους. Ανήκει στη δικαιοδοσία των εθνικών Κοινοβουλίων.

Όμως, άλλο θέμα είναι η διαδικασία της αδειοδότησης. Είμαστε της γνώμης πως πρέπει να υπάρχει εγγύηση της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας. Αλλά τώρα ακούμε φωνές που λένε ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την πολυφωνία των τηλεοπτικών σταθμών και να κλείσει κανάλια. Εμείς χρειαζόμαστε τεκμήρια. Και εάν χρειασθεί, θα κάνουμε τα ενδεδειγμένα βήματα που προβλέπουν οι συνθήκες. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ