ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «γυρίζει» ο Λεβέντης: Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά μου για τον δημοσκόπο

Τα «γυρίζει» ο Λεβέντης: Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά μου για τον δημοσκόπο
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - Eurokinissi

Σχολιάζοντας τις χθεσινές του δηλώσεις «φωτιά» περί απόπειρας δωροδοκίας του από δημοσκόπο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κάνει ολική αναδίπλωση.

«Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά μου. Εγώ δεν βγήκα να καταγγείλω ότι με πλησίασε ένας, να του δώσω 10.000 (ευρώ) για να μου βάλει μεγάλα ποσοστά (σε δημοσκόπηση). Εγώ βγήκα και είπα ότι είναι σάπιο το πεδίο αυτό», υποστηρίζει ο κ. Λεβέντης και επιτίθεται στις εταιρίες δημοσκοπήσεων.

«Στις εκλογές όλοι μας έβαζαν 2% τη Δευτέρα και πέντε ημέρες αργότερα πήραμε 4% [...] Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων σε βάρος της κοινωνίας» δήλωσε.

Αναφορικά με τα όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη και τον «φλέγοντα» διάλογο με τον δημοσκόπο ο κ. Λεβέντης δηλώνει πως τον πλησίασε «ένας κύριος, μου είπε από ποια εταιρεία ήταν και μου είπε πως με λίγα χρήματα -περίπου 10.000 ευρώ- "μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε". Γιατί σας βλέπω ότι επιτίθενται πάλι όλοι εναντίον σας, σας παρουσιάζουν ότι πάτε με τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την εξόντωσή σας».

Για ακόμη μια φορά αρνείται κατηγορηματικά μελλοντική συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντας τα σενάρια στη «νοσηρή φαντασία» του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η Φώφη, ο Σταύρος πήγαν μαζί του και θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Εγώ βρωμιές δεν κάνω. Εγώ κεντρώος ήμουν, κεντρώος είμαι. Και αν επαίνεσα τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Τσίπρα σε κάτι ήταν λόγω της απλής αναλογικής και μόνο. Ούτε τα προαπαιτούμενα θα ψηφίσουμε ούτε για την Παιδεία θα ψηφίσουμε. Στους 12 μήνες η Ένωση Κεντρώων μόνο την απλή αναλογική έχουμε ψηφίσει».

Αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της αποχώρησης του Ιωάννη Καλογρίτσα ο κ. Λεβέντης δεν έψεξε την στάση της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον ίδιο τον πλειοδότη για λανθασμένες κινήσεις. «Στα δημόσια έργα γίνονται δημοπρασίες. Αν κάποιος παραβεί τον νόμο πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός; [...] Μια ανοιχτή διαδικασία ήταν και φάνηκε αναξιόπιστος ένας των μετεσχόντων».

Ο κ. Λεβέντης από την άλλη επιτίθεται για ακόμη μια φορά στη ΝΔ κατηγορώντας τον αρχηγό της για «εξουσιομανία των Μητσοτάκηδων». Χαρακτηριστικά τονίζει «Αυτό είναι, η εξουσιομανία των Μητσοτάκηδων. Δεν θέλει δημοκρατικούς όρους. Δεν θέλει να αφήσει τον λαό να αποφασίσει. Θέλει εκείνη, με το ζόρι, να τραβήξει τα χαλινάρια».

Η κ. Γεννηματά σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη είναι εκείνη που φταίει καθώς «προσέφερε στη Νέα Δημοκρατία το μπόνους των 50 εδρών».

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέρχεται στο θέμα της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης διότι κατ΄αυτόν η βρώμικη δουλειά της αντιπολίτευσης και τα «βαρίδια στον ΣΥΡΙΖΑ» οδηγούν την ζώρα σε νέες εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ