ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που αφορούν στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 293 βουλευτές. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Αντώνης Σαμαράς και Φώφη Γεννηματά.

Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Κατά ψήφισαν 141 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, τη Χρυσή Αυγή, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων, καθώς και ο Στάθης Παναγούλης και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Από τη συζήτηση στην ολομέλεια, δεν έλειψαν οι κόντρες, η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κυρίως για το Υπερταμείο, αλλά και οι αναφορές στα άλλα κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας των ημερών, όπως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τσακαλώτος: Το Υπερταμείο ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού

Στο Υπερταμείο αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγνωρίζοντας ότι «η υπαγωγή των επιχειρήσεων ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού».

Ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε ως «στοίχημα» τη στρατηγική αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο Yπερταμείο ενώ, σχολιάζοντας τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση, έκανε λόγο για «εκστρατεία ψεύδους». Παράλληλα υπογράμμισε πως από πουθενά δεν προκύπτει η υποχρέωση ιδιωτικοποιήσεων.

«Δεν είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις. Δεν χρειάζεται να είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ και δεν είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι σε αυτό το Ταμείο «δεν υπάρχει επιτροπεία, δεν υπάρχει υποθήκευση όλης της περιουσίας, μοναδικός μέτοχος είναι το ελληνικό Δημόσιο, οι μετοχές δεν μεταβιβάζονται, οι μετοχές δεν μπορεί να κατασχεθούν».

Επίσης, ανέφερε ότι οι μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να περάσουν από το υπουργείο Οικονομικών, και ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να δεχθεί την κάθε μεγάλη ιδιωτικοποίηση. «Είναι προφανές σε εμένα ότι εάν έρθει μία πολύ νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση Θάτσερ- και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα αυτό πρεσβεύει: τον νεοφιλελευθερισμό σε ακραία περίπτωση- τότε μπορούν προφανώς να γίνουν περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις. Θα μπορούσαν να γίνουν και χωρίς να είναι στο Ταμείο», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι η υπαγωγή των επιχειρήσεων στο Ταμείο ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού. Σημείωσε, όμως, ότι το Υπερταμείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μπορούν να γίνουν αναδιαρθρώσεις σε αυτές τις επιχειρήσεις και να συνδεθούν με την αναπτυξιακή και κλαδική πολιτική, για να λειτουργήσουν αυτές οι επιχειρήσεις προς όφελος του λαού και της χώρας, χωρίς εκποίηση, χωρίς ιδιωτικοποίηση.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ψευδή και τα όσα ισχυρίζονται στελέχη της ΝΔ, ότι πάλι υπάρχουν καθυστερήσεις του προγράμματος ή ότι «η οικονομία βυθίζεται». «Θα έχουμε τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί δεν βλέπετε ότι ενώ θα ήμασταν -700 στα έσοδα, τελικά είμαστε στα +300;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος και επανέλαβε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, καλώντας, μάλιστα, τη ΝΔ να αναρωτηθεί γιατί εκείνη δεν κατάφερνε να βελτιώσει την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και να είναι πρώτη η Μύκονος, δεύτερη η Ρόδος και τρίτη η Σαντορίνη, όπως συνέβη φέτος στα έσοδα από ΦΠΑ.

Επίσης, επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση φτιάχνει μία σχέση με τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια διοίκηση, που σταματάει το πελατειακό κράτος και το ρουσφέτι και συντονίζεται με τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας, με κοινωνική, μάλιστα, λογοδοσία.

Γεννηματά: Ολοκληρώνεται η άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ψήφο τους απόψε ολοκληρώνουν την άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου σε ξένα συμφέροντα. Πρόθυμοι, υπάκουοι και υποταγμένοι στις πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών», τόνισε και περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση λέγοντας ότι «οι μόνοι που δεν το αντιλαμβάνονται είναι ο κ. Τσίπρας και τα κυβερνητικά στελέχη».

Επίσης υποστήριξε ότι τον περασμένο Μάιο έλεγαν ψέματα ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν δημόσιοι οργανισμοί και ότι νέοι επαγγελματίες δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον βάρη - αλλά γίνεται το αντίθετο.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση. Μια άλλη πολιτική. Δεν αποτελεί λύση η δεξιά στροφή, η επιστροφή στις συντηρητικές πολιτικές».

«Κανείς δεν θέλει να γυρίσει η χώρα πίσω. Χρειάζεται εθνική γραμμή. Απαράβατος όρος γι' αυτό είναι η εθνική συνεννόηση», ανέφερε η κ. Γεννηματά, και επέκρινε τον κ. Τσίπρα ότι είναι ωσεί παρών στις αποφάσεις που λαμβάνει η Ευρώπη για το προσφυγικό.

Σε υψηλούς τόνους η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέκρινε την κυβέρνηση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, βάλλοντας ευθέως κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά:

«Νομίζετε ότι με την απόσυρση του κύριου Καλογρίτσα έκλεισε η υπόθεση και θα πάτε παρακάτω. Ότι σβήσατε τα «αποτυπώματα του διαρρήκτη» στην ιστορία των τηλεοπτικών αδειών. Όμως ο κόσμος δεν ξεχνά. Δεν θα κλείσει τα μάτια σε ένα προκλητικό επεισόδιο θράσους και προφανούς διαπλοκής. Το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης - Καλογρίτσα - Τράπεζα Αττικής έχει αποκαλυφθεί. Η ΣΥΡΙΖΑ BANK χρηματοδότησε τον εργολάβο για να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL. Με φυσικούς αυτουργούς και ενορχηστρωτές τον κ. Παππά και τον κ. Σπίρτζη, αλλά ο Πρωθυπουργός έχει την ηθική και πολιτική ευθύνη. Πολιτικά, ηθικά και νομικά, ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Τώρα είναι η ώρα του εισαγγελέα», ανέφερε.

Κουτσούμπας: Η αρνητική ψήφος μας στο νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο είναι δεδομένη

«Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να πει: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη των λίγων», τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημητρης Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «η αρνητική ψήφος μας στο νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο είναι δεδομένη. Δεδομένη θα είναι και η πάλη μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές».

Κατά την ομιλία του, στην ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο λαός πρέπει να διεκδικήσει: «Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας τώρα. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις κοινωνικές παροχές, επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Φθηνό ρεύμα και νερό για τα λαϊκά στρώματα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στην ενέργεια, στην ύδρευση, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Να δυναμώσει η πάλη εναντίον της απελευθέρωσης της αγοράς, να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη φιλολαϊκή λύση που έχει ανάγκη ο λαός».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΑ συνεχίζει την αντεργατική επίθεση από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι και προσθέτει νέα δυσβάσταχτα μέτρα, καταργεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος» και ότι «αποδείχτηκε ότι επιλέχθηκαν για αυτή τη βρώμικη δουλειά».

Σημείωσε, πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, επιβεβαίωσαν «την αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ γύρω από τους στόχους του κεφαλαίου για ανάκαμψη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του, αλλά και την κοινή τους προσπάθεια να στρατεύσουν το λαό πίσω από αυτούς τους ξένους στόχους, ισχυριζόμενοι ότι τάχα κάτι έχει να κερδίσει και αυτός από την επίτευξή τους».

«Τόσο τα κυβερνητικά πεπραγμένα όσο κι αυτά που εξαγγέλλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, περιλαμβάνουν και το άγριο χαράτσωμα του λαού και το τσεκούρωμα των κονδυλίων που σχετίζονται με την κάλυψη εργατικών - λαϊκών αναγκών, ενώ ο λαός χάνει και με τον έναν και με τον άλλον τρόπο, ανεξάρτητα από την αναλογία που επιλέγεται κάθε φορά στο αντιλαϊκό μείγμα», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Λεβέντης: Εγώ με τον Τσίπρα δεν πάω

«Η χώρα έχει τρεις λύσεις: να ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας τον Γολγοθά του και να καταρρεύσει, ή να σχηματιστεί τώρα Οικουμενική κυβέρνηση ή να πάμε σε εκλογές» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος προσέθεσε πως η τελική επιλογή ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Βασίλης Λεβέντης απέκλεισε συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

Εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω. Αν φύγουν τώρα πέντε βουλευτές από την κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές.

«Η κυβέρνηση είχε δυο επιλογές: ή να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την Ε.Ε ή να υπογράψει τα πάντα» ανάφερε και επέρριψε το βάρος της ευθύνης για την κατάσταση της χώρας στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

«Κατηγορούν όλες οι πτέρυγες της Βουλής τον Τσίπρα ότι κόβει από παντού. Δεν το κάνει γιατί το θέλει, αλλά φτάσαμε σε αυτό το σημείο από ένα πολιτικό σύστημα 50 ετών διαφθοράς. Τώρα ή να τα υπογράφει όλα ή να τα τινάζει όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θεοδωράκης: Περνάτε τους ψηφοφόρους για χαζούς

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα και τις τηλεοπτικές άδειες.

«Μπήκατε σε μεγάλη ταλαιπωρία για να κάνετε ένα ΣΥΡΙΖΑ TV. Υπήρχε ένας απλούστερος δρόμος. Ο δρόμος του κ. Λεβέντη, του φίλου του κ. Τσίπρα. Μπορούσε να σας εξηγήσει πως καταπατά κανείς μια συχνότητα, πως κάνει ένα κανάλι χωρίς λεφτά, χωρίς εφορίες, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ΙΚΑ-μικα και τα σχετικά. Και αν το κανάλι δεν πηγαίνει καλά. Θα σας εξηγήσει και πως το πουλάς κιόλας και πως κερδίζεις», είπε.

«Κάνετε τώρα πως δεν ξέρετε την οικογένεια Καλογρίτσα. Δεν είναι έντιμο. Τους βάλατε μπροστά τους ανθρώπους και τώρα δεν λέτε καθαρά ούτε το όνομα τους: Καλογρίδας – Καλοβίδας - Κατσαβίδας. Πως ακριβώς τον έλεγαν τον υπερθεματιστή σας;», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΕΥΔΑΠ, ο επικεφαλής του Ποταμιού θύμισε παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και αναρωτήθηκε: «Τώρα τι ακριβώς δίνετε; Το δίκτυο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη; Τα εργοστάσια και τους αγωγούς μεταφοράς του νερού; Τους πόρους; Τον Μόρνο, τον Εύηνο και τον Αλιάκμονα;».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα έχει γίνει βαρίδι στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά το αληθινό πρόβλημα δεν είναι ότι πιστεύατε ότι είχατε ηθικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων, γιατί για να είμαστε ειλικρινείς ποτέ δεν το πιστέψατε. Το πρόβλημα είναι ότι συνεχίζετε να πιστεύετε ότι η ελληνική κοινωνία έχει αυτή ένα πνευματικό μειονέκτημα. Εν ολίγοις περνάτε τους ψηφοφόρους για χαζούς», υποστήριξε.

Ένταση με το καλημέρα στη Βουλή

Από το πρωί που άρχισε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, άρχισαν και οι εντάσεις.

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση Καλογρίτσα –μετά και τις καταγγελίες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου- και τις παρατυπίες στη δανειοδότηση του επιχειρηματία από την Attica Bank.

Ο Χρήστος Σπίρτζης που χθες χαρακτηρίστηκε «αρχιλαμόγιο» από τον Άδωνι Γεωργιάδη υποστήριξε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ρίχνουν λάσπη στην κυβέρνηση για να μην καταγγελθούν τα δάνεια που έχουν λάβει από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

«Δικός σας ευρωβουλευτής είναι ο Κούλογλου και δικός σας κουμπάρος ο Καλογρίτσας και εσείς του δώσατε τα έργα... Κύριε Σπίρτζη μην σας ακούσω ξανά να κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ, εσείς είστε το πιο παλιό και βαθύ ΠΑΣΟΚ και όταν το κατηγορείτε γελάνε και τα μανταλάκια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Μας κατηγορείτε και ρίχνετε λάσπη σε συνεργασία με συγκεκριμένα κανάλια και επιχειρηματίες... Το ΠΑΣΟΚ του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ της δεξιάς και νεοφιλελευθερισμού...

Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι η εταιρία Καλογρίτσα δεν έχει πάρει κανένα έργο όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση από το υπουργείο και πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει επαφές και με στελέχη της ΝΔ. Κατονόμασε μάλιστα, τον κ. Θεοδωρικάκο της GPO που είναι –όπως είπε- το δεξί χέρι του προέδρου της ΝΔ. «Ξεκαθαρίστε ή ο Καλογρίτσας έχει πάρει όλα αυτά τα έργα και έχει τα λεφτά και θα έπαιρνε κανάλι κι εμείς τον εξυπηρετούσαμε ή ισότιμα συμμετείχε στο διαγωνισμό, και αυτό έγινε, και βγαίνει εκτός αν δεν πληροί τις συνθήκες διαγωνισμού».

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο Σπίρτζης για να σώσει τον εαυτό του κατέστρεψε το αφήγημα των τελευταίων πέντε ετών, ότι εμείς δίναμε έργα στους φίλους μας εργολάβους, είναι αξιοθρήνητος. Είστε για κλάματα, σαν το ψάρι κλαίγατε, σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη...

ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Με είπατε αξιοθρήνητο, σιγά... Ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα για να μην καταγγελθούν τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την Τράπεζα Αττικής... Εξυπηρετούνται; Και μιλάτε για ΣΥΡΙΖΑ Bank...Να πληρώσετε και βάλτε κανένα φράγκο στην τράπεζα των Μηχανικών..

Σκουρλέτης: Εκτελεστές συμβολαίων πραγματοποιούν επιθέσεις στην κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για σειρά θεμάτων που αφορούν από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο αρκετών ΔΕΚΟ έως και το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου με τις προαιπαιτούμενες δράσεις στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε λόγο για εκτελεστές συμβολαίων που πραγματοποιούν επιθέσεις στην κυβέρνηση. «Από το πρωί εκτελεστές συμβολαίων της διαπλοκής κάνουν μια επίθεση στην κυβέρνηση που δεν έχει γίνει ποτέ στον τόπο και είναι η επίθεση της διαπλοκής στη δημοκρατία», ανέφερε, ξεσηκώνοντας θυελλώδεις αντιδράσεις. Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο υπουργός Περιβάλλοντος μίλησε για μαζική υστερία και εκ μέρους των καναλιών που χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Θράσος καταλόγισε στον Πάνο Σκουρλέτη ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που υποστήριξε πως δεν υπάρχει όργανο θεσμικό, διοικητικό ή δικαστικό στην Ε.Ε. και την Ελλάδα που να καλύψει τις αθλιότητες της κυβέρνησης απέναντι στα ΜΜΕ. «Πολιτικούς απατεώνες», χαρακτήρισε νωρίτερα την κυβέρνηση ο Γιάννης Μανιάτης που μίλησε για Βατερλό της κυβέρνησης από το «Καλογρίτσας Gate».

Το «όχι» Τσιρώνη – Δημαρά που έγινε «ναι»

Αναστάτωση προκλήθηκε από τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν ο Γιάννης Τσιρώνης και ο Γιώργος Δημαράς, που προέρχονται από τους Οικολόγους Πράσινους, για τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Οι δύο βουλευτές έδειχνα αμετάπειστοι παρά τις διευκρινίσεις που τους έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, και κλήθηκαν εσπευσμένα στο Μαξίμου.

Τελικά, βγήκε «λευκός καπνός» από το Μέγαρο Μαξίμου και οι δύο βουλευτές ανέφεραν ότι θα ανακοινώσουν αργότερα τους λόγους για τους οποίους ήραν τις αντιρρήσεις τους και συμφωνούν τελικώς με την κυβέρνηση και θα ψηφίσουν υπέρ του επίμαχου άρθρου του πολυνομοσχεδίου για τη μεταβίβαση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Λίγο αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη διάταξη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Εμείς είμαστε πλήρως καλυμμένοι με αυτή τη βελτίωση», είπε, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Εσείς που δίνετε αγώνες δήθεν για την οικολογία, αν σας πει ο Τσίπρας θα πάρουμε ελικόπτερα με μπετονιέρες και θα ψεκάζουμε τα δάση, ναι θα πείτε και θα ψηφίσετε, είστε ανθρωπάκια πολιτικά και νοιάζεστε μόνον για την καρέκλα σας» σχολίασε με τον Πάνο Σκουρλέτη να τον καλεί να ανακαλέσει.

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Παρ' το πίσω

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μια ζωή αγώνα και τα δίνεις όλα... Εγώ παραιτήθηκα όταν διαφώνησα, μια καρέκλα μας χωρίζει από εσάς... Ο Λαφαζάνης ήταν ιδεολόγος, η Ζωή ήταν ιδεολόγος, εσύ για την καρέκλα...

Σύμφωνα με τη νομοτεχνική βελτίωση του υπουργού Οικονομικών στο επίμαχο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου όπου αναφέρονται οι δημόσιες επιχειρήσεις οι δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στο Υπερταμείο, προστίθεται η φράση «με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις».

Ακόμη στην αιτιολογική έκθεση ξεκαθαρίζεται ότι «η αξιοποίηση των ΔΕΚΟ δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ