ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Κούλογλου για τη δήλωση για τον Καλογρίτσα που άναψε φωτιές

Διευκρινίσεις Κούλογλου για τη δήλωση για τον Καλογρίτσα που άναψε φωτιές
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

«Ποτέ δεν είπα ότι η Κυβέρνηση είχε συνάψει συμφωνία με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα για να την στηρίζει μέσα από το κανάλι που θα έφτιαχνε. Δεν το είπα. Δεν προκύπτει ούτε από την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης μου στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Παρέχοντας διευκρινίσεις για το θέμα που άναψε φωτιές αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ανέφερε: «είπα ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να βάλει κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο και να μαζέψει χρήμα. Προφανώς θα ήθελε να μην είναι όλα τα κανάλια τόσο εχθρικά όσο σχεδόν όλα τα σημερινά κανάλια. Ποτέ δεν είπα ότι υπάρχει συμφωνία Κυβέρνησης-Καλογρίτσα ή στελεχών της Κυβέρνησης με τον Καλογρίτσα».

Όπως συμπλήρωσε «σε αυτό η Κυβέρνηση απέτυχε, αλλά βγήκε κερδισμένη, γιατί το παιχνίδι έγινε με πιο καθαρούς όρους. Εγώ ποτέ δεν μίλησα για συμφωνία, όμως από την στιγμή που ο κ. Καλογρίτσας είχε εκδώσει αριστερή εφημερίδα, είχε σχέση με την Αριστερά, αν επέλεγε το κανάλι του να μην έχει την ίδια τακτική με τα υπόλοιπα, που είναι αντιπολιτευτική, για διάφορους λόγους, προφανώς ένα κανάλι που θα στήριζε την κυβέρνηση, τότε θα κέρδιζε τηλεθεατές».

«Δεν μπορείς να μιλήσεις σοβαρά και να πεις ούτε που κέρδισε και που έχασε η κυβέρνηση στην Ελλάδα» είπε ο κ. Κούλογλου, ενώ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ που πέρασαν στο Υπερταμείο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να δοθούν σε ιδιωτικές εταιρείες οι ΔΕΚΟ κι ιδιαίτερα το νερό, διότι οι πρακτικές εταιρειών που πήραν τέτοιες υποδομές σε άλλες χώρες, οδηγούν ακόμη και σε κατασχέσεις σπιτιών καταναλωτών που δεν είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς του νερού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ