ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Φωτίου για δημόσιους υπαλλήλους: Υπονομεύουν την κυβέρνηση και δεν ξέρουν γράμματα

Θ. Φωτίου για δημόσιους υπαλλήλους: Υπονομεύουν την κυβέρνηση και δεν ξέρουν γράμματα
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi

Μια απίστευτη φραστική επίθεση έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Θεανώ Φωτίου, κατά των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτηρίζοντας τους «αγράμματους» και κατηγορώντας τους για «υπονόμευση της κυβέρνησης».

Προ ημερών σε ομιλία της στη Νέα Σμύρνη η κ. Φωτίου τόνισε χαρακτηριστικά πως οι δημόσιοι υπάλληλοι «δεν κάνουν τίποτα και υπονομεύουν την κυβέρνηση».

Φέρθηκε κατά των υπαλλήλων του ίδιου της του υπουργείου δηλώνοντας πως μόνο ένα 15% είναι νέοι «άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και με βοηθούν», ενώ πολλοί είναι αυτοί που την υπονομεύουν.

Η κα Φωτίου είπε επιπλέον πως κάποιοι στέλνουν από μόνοι τους εγκυκλίους για τις οποίες και η ίδια εκ των υστέρων, απορεί. «Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή», είπε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση των υπαλλήλων της ήταν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας εκφράζοντας την απογοήτευση τους.

«Ας κατονομάσει η κ. Φωτίου, ποιοι την υπονομεύουν. Αν κάνουν κάτι παράτυπο ή παράνομο, ας λάβει τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα. Και ας μη φλυαρεί ασύστολα στα ΜΜΕ λασπολογώντας μας» λέει η Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Είναι όλοι τους «συνυπεύθυνοι για την ‘απρόσκοπτη’ συνέχιση του καθεστώτος αδιαφάνειας, πελατειακής συναλλαγής και ρουσφετολογικών διαδικασιών που επικρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία χρόνια», προσθέτει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Η αναπληρώτρια υπουργός απαντώντας στην δήλωση τόνισε: «Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση, μόλις πληροφορήθηκα την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ. Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο Υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ