ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Καλοδεχούμενος ο Λεβέντης στην κυβέρνηση

Π. Καμμένος: Καλοδεχούμενος ο Λεβέντης στην κυβέρνηση
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διευκρίνισε σε συνέντευξή του πως η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή, όμως σημείωσε πως το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη έχει πολλές προτάσεις που βρίσκουν σύμφωνο τον κυβερνητικό εταίρο.

Ερωτηθείς γιατί αποκλείει την Φώφη Γεννηματά από το κυβερνητικό σχήμα, είπε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκλείει μόνη της τον εαυτό της, καθότι αντί να αρνηθεί το παρελθόν του κόμματός της και να αποκοπεί από την πολιτική της εποχής Βενιζέλου, έχει γίνει ουραγός του Κυριάκου Μητσοτάκη, "προσδοκώντας και παρακαλώντας για μια νέα συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία".

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες ο κ. Λεβέντης έχει κάνει κάποιες ιδιαίτερα επιθετικές δηλώσεις για την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων ότι αν υπήρχε πολιτική δικαστήριο θα έπρεπε να εκτελέσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, ο κ. Καμμένος είπε στην εφημερίδα Realnews ότι έχει αποσύρει τις μέχρι πρότινος ενστάσεις του, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έδωσε λύση στις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες όταν ανακοίνωσε ότι θα γίνει διάλογος με την Εκκλησία προκειμένου να αποφασιστεί η ύλη των βιβλίων.

«Αυτό που ζητήσαμε οι ΑΝΕΛ και έγινε δεκτό είναι, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, να εισακουστεί η άποψη της Εκκλησίας», είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πάντως ότι στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αποσαφήνισε πως την ύλη θα την αποφασίσει εν τέλει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ως προς τον πιθανό ανασχηματισμό μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι οι ΑΝΕΛ «ως κυβερνητικοί εταίροι, με εντιμότητα και με πνεύμα συνεργασίας, θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο κυβερνητικό σχήμα, ιδίως σε τομείς που πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε».

Τέλος, εκτίμησε την μέχρι τώρα συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ως «απόλυτα επιτυχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ