ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστάστωση στο Μαξίμου για το βαρόμετρο της Public Issue

Αναστάστωση στο Μαξίμου για το βαρόμετρο της Public Issue

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η τελευταία δημοσκόπηση –το βαρόμετρο της Public Issue που δείχνει ότι το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας είναι δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση.

Το Μαξίμου κλήθηκε χθες να αντιμετωπίσει δύο θέματα. Το πρώτο αφορούσε την επίθεση που δέχτηκε από την ΝΔ εξ αφορμής της δημοσκόπησης ζητώντας και πάλι εκλογές και το δεύτερο αυτά καθεαυτά τα ευρήματα της μέτρησης που δημοσιεύτηκαν από την Αυγή της Κυριακής.

Κυβερνητικοί παράγοντες έδειχναν μάλλον αιφνιδιασμένοι από το γεγονός πως το κομματικό έντυπο δημοσιοποίησε τα στοιχεία μίας έρευνας, για την οποία όπως φαίνεται δεν είχε ενημερωθεί το Μαξίμου, που αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς μεταξύ άλλων εμφανίζουν το 51% των πολιτών να ζητάει εκλογές, υιοθετώντας δηλαδή το σχετικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κϋκλοι της κυβέρνησης σχολίαζαν πως είναι λογικό η ΝΔ να βιάζεται καθώς ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις. Για τους ίδιους κύκλους η ΝΔ βιάζεται και για άλλους λόγους στην προσπάθειά της να σώσει ό,τι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες και στο να αποτρέψει την διαλεύκανση των θαλασσοδανείων στα οποία είναι χωμένη βαθειά μέχρι τον λαιμό.

Ωστόσο, επαναλάμβαναν πως άδικα αγχώνονται στην Πειραιώς, καθώς εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Και τότε ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχει μπει και ο επικεφαλής της στρατηγικής επικοινωνίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος σχολίασε μέσω των social media τα ευρήματα της μέτρησης. Το Μαξίμου δε αναρωτήθηκε με νόημα αν ο κ. Θεοδωρικάκος μιλάει με το κύρος του δημοσκόπου που προέβλεψε με ασφάλεια βέβαιη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ή με τον αέρα των αποτυχιών της GPO που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις από το 2012 μέχρι σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εμμέσως απάντηση και στην ίδια την Αυγή –κάτι που δηλώνει την ενόχληση του Μαξίμου- με τον υπεύθυνο δημοσκοπήσεων και γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη να υπενθυμίζει επίσης στα social media ότι η Public Issue παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 έδινε προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ