ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Επιχείρηση αλλαγής κλίματος με «όπλο» την αύξηση εσόδων

Μαξίμου: Επιχείρηση αλλαγής κλίματος με «όπλο» την αύξηση εσόδων
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στην Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Επιχείρηση αλλαγής κλίματος από την κυβέρνηση που με ικανοποίηση ανακοίνωσε χθες ότι τα φορολογικά έσοδα τόσο ενιάμηνου όσο και του Σεπτεμβρίου έχουν υπερβεί τους στόχους.

Το στοιχείο αυτό έδωσε αφορμή στον ίδιο τον πρωθυπουργό να κατηγορήσει όσους πετούν λάσπη να την αντλήσουν από αλλού και, ομοίως, όσους κινδυνολογούν προσευχόμενοι ενεργοποίηση του «κόφτη» να αναζητήσουν σε άλλο πεδίο την κατασκευή καταστροφολογικών πληροφοριών.

Το Μαξίμου δείχνει πως θέλει να περάσει στην αντεπίθεση και να αναστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες κυρίως μετά την δημοσιοποίηση δύο αρνητικών δημοσκοπήσεων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για κινδυνολόγους φωτογραφίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο οποίο και εύχεται έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών αδιεξόδων.

Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και από τις αναφορές κύκλων του Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την επισήμανση ότι δεν μπορεί να κρύψει το άγχος του, άγχος που του προκαλούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση, παίρνοντας αφορμή από τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, άσκησε μέσω κύκλων της οξύτατη κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το ξεσκέπασμα της διαπλοκής που λεηλάτησε τον τόπο και για την προσπάθειά του –όπως ανέφεραν– να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση.

Φαίνεται, πάντως, αν κρίνει κανείς από την οξύτητα των σχολίων εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως το Μαξίμου ετοιμάζεται πυρετωδώς για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα για ζητήματα διαπλοκής και διαφάνειας.

Τουλάχιστον χθες, η κυβέρνηση φρόντισε να θυμίσει στον κ. Μητσοτάκη και στην κοινή γνώμη τα Panama Papers, τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του «Κήρυκα Χανίων», ακόμη και το «διαρκές όργιο καταστολής εναντίον πολιτών» που προκάλεσαν αντιδράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας. Το τελευταίο με αφορμή την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση για την ρίψη χημικών σε συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση, πάντως, τις τελευταίες ημέρες επαναλαμβάνει σταθερά πως πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν, στέλνοντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης το μήνυμα πως πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως κάλπες θα στηθούν τον Σεπτέμβριο του 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ