ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γάμος» ΝΔ - Καλλιάνου

«Γάμος» ΝΔ - Καλλιάνου

Τις πόρτες της Πειραιώς περνάει ο Γιάννης Καλλιάνος, μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, που αποχώρησε από το κόμμα λόγω των διαφωνιών του με τον Βασίλη Λεβέντη.

Την απόφασή του να «μετακομίσει» στη ΝΔ ανακοίνωσε ο ίδιος με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι έλαβε υπόψη του, τη γνώμη των πολιτών και σημειώνει ότι πρυτάνευσε η βούληση να αγωνιστεί για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δηλώνει δε την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πίστη του στην ανανέωση της πολιτικής ζωής και στην αξιοκρατία.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Καλλιάνου

«Ύστερα από σοβαρό προβληματισμό, αποφάσισα να ενταχθώ στη Νέα Δημοκρατία. Πήρα πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μου τις απόψεις εκατοντάδων πολιτών με τους οποίους συζήτησα. Πρυτανεύει στην απόφασή μου η βούληση να αγωνιστώ για την απομάκρυνση από την εξουσία της σημερινής αναξιόπιστης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παρακολούθησα με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών από το βήμα της ΔΕΘ. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό για τη Συμφωνία Αλήθειας και τις μεταρρυθμίσεις για την έξοδο από την κρίση, είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για την πατρίδα μας. Πιστεύω στην ανανέωση της πολιτικής ζωής, στην αξιοκρατία και θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για να ξεπεραστούν οι παθογένειες του χθες στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Λεβέντης είχε προβλέψει γάμο Καλλιάνου – ΝΔ μετά το διαζύγιο του με την Ένωση Κεντρώων, κατηγορώντας τον ότι «έκανε του κεφαλιού του» αναφορικά με ανακοίνωση που αφορούσε στον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο ίδιος ο πρώην εκπρόσωπος υποστήριξε πως αφορμή για την απομάκρυνσή του αποτέλεσε αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Στη συνέχεια, όπως είχε πει, του τηλεφώνησε ο Βασίλης Λεβέντης και του ανέφερε πως «αν ξαναεπιτεθείς στον Αλεξιάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ