Τα επόμενα βήματά της εξετάζει η Ιεραρχία
Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει ξεκινήσει η αποτίμηση της συνάντησης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Εκκλησίας τη Ελλάδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Το κλίμα ήταν καλό», λένε πηγές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο CNN Greece και επισημαίνουν ότι το σημαντικό είναι ότι ξεκινά ο διάλογος από το μηδέν για το μάθημα των θρησκευτικών. Παραπέμπουν μάλιστα στη δήλωση που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος εξερχόμενος από τη Μέγαρο Μαξίμου: «Ηρθησαν οι παρεξηγήσεις».
«Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι των εντυπώσεων του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και επισημαίνουν ότι και φέτος θα διδαχθούν τα παλιά βιβλία των Θρησκευτικών.
Το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει την Ιεραρχία για τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για το πως θα χειρισθεί η Εκκλησία της Ελλάδος το όλο θέμα.
Νομικοί κύκλοι, επισημαίνουν ότι το θετικό είναι ότι τα νέα βιβλία που θα τυπωθούν θα είναι προϊόν διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας. Διάλογος και συνεργασία για τα Θρησκευτικά, ο οποίος όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ορίζεται και στα άρθρα 2 και 9 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος είναι και νόμος του Κράτους.
Καμπανάκι δικαστή σε Τραμπ ότι η αγωγή κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση μπορεί να απορριφθεί
09:23
Πώς κάποιοι μπορούν να ερωτευτούν την τεχνητή νοημοσύνη: Μια τάση που έχει ήδη οδηγήσει σε γάμους
09:14
Από τη Σερβία και την Ουγγαρία, ένα μήνυμα προς την Ευρώπη: Η ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο
09:12
Πρόστιμα-μαμούθ στους διαδηλωτές στην Αλβανία - Στο στόχαστρο του Ράμα και όσοι δεν ασκούν βία
09:10