ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Να απαλλαγεί η χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση

Κυρ. Μητσοτάκης: Να απαλλαγεί η χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το Αγρίνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλοντας παρεμβάσεις και προσπάθειες χειραγώγησης των θεσμών από τον Πρωθυπουργό. Κάνοντας λόγο για απροκάλυπτες και συστηματικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως θα καταργήσει τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ εξέφρασε και τη διαφωνία του για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

«Εκφράζω τον προβληματισμό μου για τη ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ που θα έκρινε το νόμο Παππά. Επρεπε να είχε αποφασίσει πριν. Σήμερα είμαι διπλά προβληματισμένος γιατί ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τους επικεφαλείς των Δικαστηρίων για μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συναντήθηκε με τους εκπροσώπους τους; Οι πολίτες έχουν την εντύπωση μιας συναλλαγής που υπονομεύει τους αρμούς που χτίζεται το κράτος δικαίου. Άκουσα ότι οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται την κοινωνία. Οι δικαστές πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους. Δεν αποφασίζουν κατά το δοκούν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως η ΝΔ είναι ένα θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα. «Θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται το κράτος δικαίου. Είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη που διεκδικεί διεξαγωγή εκλογών για να ξαναβάλουμε τη χώρα στην σωστή κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακριά και πως πλησιάζει η μέρα που η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση . «Να κάνουμε την ανατροπή να απαλλαγεί η χώρα από την χειρότερη και πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος» τόνισε εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα πετύχει στις επόμενες εκλογές μια μεγάλη σημαντική πολιτική νίκη.

Όπως είπε «το κόστος παραμονής αυτής της ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών » επισημαίνοντας πως δεν γίνεται να συνεχίζεται η εξοντωτική φορολογική επιβάρυνση. «Με αυτή τη φορολόγηση κανείς δεν θα επενδύσει. Για αυτό και εμείς δεσμευτήκαμε ξεκάθαρα σε σειρά φορολογικών περικοπών. Κοστολογημένες. Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% , μείωση φορολόγησης στις επιχειρήσεις στο 20% , μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί» είπε κάνοντας λόγο για την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει ένα κράτος που θα λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, μία δικαιοσύνη που δεν θα καθυστερεί στην απόδοση της και μια καλή δημόσια παιδεία με καλά σχολεία και πανεπιστήμια , μια παιδία που θα δίνει ευκαιρίες στα λιγότερα προνομιούχα παιδιά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο κόσμος που πρεσβεύει ο Τσίπρας είναι ο κόσμος που κοιτά στο παρελθόν ενώ η ΝΔ κοιτά στο μέλλον.

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Αγρίνιο και κλείνοντας την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν τρία πράγματα, πως η ΝΔ πρεσβεύει το «όχι στον λαϊκισμό» πως η ΝΔ είναι εδώ για τα συμφέροντα όλων των πολιτών και πως ενώνει όλους τους Έλληνες. Μάλιστα άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα που προέκυψε με την εκκλησία κατηγορώντας τον πως επενδύει μεθοδικά στο ταξικό και εθνικό διχασμό. «Ασχολείται με θέματα που τραυματίζουν την ψυχή του Ελληνα. Υπήρχε λόγος να ανοίξει με αυτό τον τρόπο το θέμα με την εκκλησία της Ελλάδας; Εμείς δεσμευόμαστε ότι τους Έλληνες θα τους ενώσουμε σε ένα κοινό όραμα» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ