ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Νίκος Παππάς

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Νίκος Παππάς
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Διακόπηκε λίγο πριν τις 13:00 η ακρόαση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο Νίκος Παππάς κλήθηκε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης, με την ενεργοποίηση σχετικού άρθρου του Κανονισμού, για τον έλεγχο που ασκήθηκε στη διαδικασία αδειοδότησης για τις τηλεοπτικές άδειες και τις συνθήκες διεξαγωγής του.

Ν. Παππάς: Νίκη για τη δημοκρατία η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

«Νίκη για τη δημοκρατία» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής.

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως για τη σημερινή συνεδρίαση, διότι μπορεί να προσθέσει στον εξαντλητικό διάλογο γύρω από το νόμο που ψήφισε η Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες» ανέφερε.

Ο Νίκος Παππάς υπενθύμισε ότι ο διάλογος αυτός ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου του 2015 και έκτοτε, όχι μόνο στη Βουλή αλλά και δημοσίως κατά το μέγιστο βαθμό, έγινε ο διάλογος και, ήταν ένας διάλογος, όπως είπε, «και μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της υπεράσπισης των ιδιαίτερων συμφερόντων των ιδιοκτητώ». Ο υπουργός απευθύνθηκε στα πολιτικά κόμματα λέγοντας πως πρέπει «να είμαστε ειλικρινείς για το αν και ποιες πιέσεις ασκήθηκαν στο πολιτικό σύστημα, αν υπήρξε όφελος από την αδειοδότηση των σταθμών για το δημόσιο συμφέρον». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και ότι το δημόσιο συμφέρον θα κάμπτεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων», είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Η ΝΔ να μας εξηγήσει πώς κάθε φορά που βήχει κάποιος καναλάρχης, παθαίνει η ίδια πνευμονία», είπε και τόνισε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό φαινόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ