Πολιτικά κίνητρα πίσω από την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας βλέπει ο Σπίρτζης
Ανοιχτός σε διάλογο με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ακόμη και σήμερα, καλώντας τους να διατυπώσουν συγκεκριμένα αιτήματα, δηλώνει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, υπογραμμίζοντας ότι διαφορετικά «η απεργία έχει κομματικά κίνητρα».
Με σημερινή δήλωσή του, ο αρμόδιος υπουργός αφήνει αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και κατηγορεί τους ελεγκτές «για απεργία χωρίς αιτήματα», σημειώνοντας ότι απειλούν με ομηρία χιλιάδες ταξιδιώτες απλώς για να «υπηρετήσουν» μικροκομματικά παιγνίδια και σκοπιμότητες.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στη συνάντηση της Παρασκευής, με τα σωματεία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε ερωτήσεις για τα συγκεκριμένα αιτήματα τους, η απάντηση που έδωσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου ήταν ότι δεν έγινε διαβούλευση και ότι πιάστηκαν εξαπίνης, ενώ ο υπουργός από την πλευρά του σημείωσε ότι η απεργία έχει κομματικά κίνητρα.
"Η επιβεβαίωση", συνεχίζει η ανακοίνωση, "ήρθε λίγο αργότερα, όταν το Σωματείο Ελεγκτών εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση και σχεδόν ταυτόχρονα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «προτρέπει» τους ελεγκτές να μην απεργήσουν.
Αναρωτιόμαστε εάν ενημέρωσε το σωματείο το γραφείο τύπου της ΝΔ ή όχι. Οι μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα, οι κομματικές στοχεύσεις και οι επιδιώξεις φάνηκαν πλέον καθαρά".
"Αν οι ελεγκτές θέλουν διάλογο", σημειώνεται, "η πόρτα του υπουργείου, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή. Για να δοθούν διαβεβαιώσεις, πρέπει να διατυπωθούν αιτήματα. Όταν σκεφθούν να τα διατυπώσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τη ΝΔ, θα απαντηθούν, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Αν αυτά τα αιτήματα ή οι ενστάσεις είναι σε επίπεδο πολιτικής, όπως αυτό που δήλωσαν στο Κοινοβούλιο, ότι δεν έχουν πρόβλημα η Αεροναυτιλία να είναι Α.Ε., προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος. Αν είναι συγκεκριμένα και δεν είχαν την «ικανότητα» να τα διατυπώσουν στη χθεσινή συνάντηση, τους περιμένουμε σήμερα το πρωί είτε με ανακοίνωση είτε στο υπουργείο". "Διαφορετικά", καταλήγει η δήλωση του κ. Σπίρτζη," χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ".
Η χαμένη Ferrari του Michael Jordan εμφανίστηκε μετά από 24 χρόνια
07:54
Νέα ρωσικά πλήγματα σε Κίεβο και Οδησσό – Τουλάχιστον 15 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
07:50
Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο CNN Greece: Ο Αλέξης Τσίπρας άναψε δεξί φλας και πέρασε στη δεξιά λωρίδα
07:49
Xiaomi: Αλλάζει ταχύτητα και ποντάρει στην αντοχή με τα Redmi Note 17 - Τρεις ημέρες με μία φόρτιση
07:46