ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για τη διαφθορά

Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για τη διαφθορά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Με επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας λέγοντας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι θα απολογηθεί «για τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και για τα πεπραγμένα σας στην πολιτική ζωή του τόπου».

«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

2609732

Συμμαχήσατε αμέσως με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα, με όλους εκείνους που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός κι έκανε λόγο για μια "διαρκή απόπειρα" μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος με όπλο την προπαγάνδα.

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πρόσθεσε ότι η πρώτη πράξη αυτής της απόπειρας παίχτηκε την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας, η δεύτερη με την καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, και σήμερα είναι η τρίτη πράξη, την λυσσαλέα προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει την χώρα στο σκοτάδι.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι συμμάχησε με το σύστημα διαπλοκής της χώρας και με εκείνους που έχουν τεράστια ευθύνη για τη χρεωκοπία της χώρας, προσθέτοντας πως «από την πρώτη μέρα σχεδόν ζητάτε εκλογές, αδιαφορώντας για την κατάσταση της χώρας, για την οικονομία, για την αξιολόγηση, για τις διαβουλεύσεις για το χρέος».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μάχες οπισθοφυλακής τρέχοντας πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες και εκδότες, γιατί αυτή είναι η τελευταία σας ελπίδα κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σας έμαθε χθες, σας γνωρίζει».

«Το δικό σας δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα είναι περικοπές, απολύσεις και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος, κ. Μητσοτάκη και ο λαός το γνωρίζει αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ πως «το μόνο που σας μένει για να πείσετε είναι αυτό που λέτε πολιτική αλλαγή, δηλαδή να επιστρέψετε εσείς στην εξουσία».

Η δυνατότητα να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου "δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες", συνέχισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως:

Το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο. Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος. Ο στόχος σας είναι να πείσετε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο. Επιχειρήσατε να πλήξετε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτό είναι ύβρις και ξέρετε, κ. Μητσοτάκη μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Δεν θέλετε και δεν θέλατε τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Θέλετε τους δημοσιογράφους ομήρους και τους καναλάρχες ευχαριστημένους, είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τόνισε πως δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα πιο αδιάβλητος διαγωνισμός σε αντίθεση με το διαγωνισμό παρωδία για το φάσμα που μόνο με 5 εκ. η Digea.

Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: Στον υποτιθέμενο "δικό μας καναλάρχη" συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο "Ε" και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό. Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο. Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος.

Κάνετε σαν απελπισμένοι συνήγοροι της διαπλοκής. Ο υπόδικος κ. Κοντομηνάς εμφανίστηκε σε εκπομπή τιμητής της νομιμότητας στον τόπο, έστειλε κασκαντέρ - δημοσιογράφος στην Αμερική και απειλεί ότι όπως έριξε και άλλες κυβερνήσεις έτσι θα ρίξει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν θα κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν, όσο κι αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν. Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια.

Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά; Δανεικά κι αγύριστα. Και σας ερωτώ κ. Μητσοτάκη: Θα αποπληρώσετε και το προσωπικό σας δάνειο για τον "Κήρυκα Χανίων";

Από τα βέλη του πρωθυπουργού δεν γλίτωσε ούτε η Φώφη Γεννηματά.

mitsotakis1

Τι έγιναν εκείνα τα 16 εκ. ευρώ που δεν είχατε στα βιβλία σας. Κατασχέθηκαν, τα δώσατε ως πειστήρια εγκλήματος, τα δώσατε για τα δάνεια σας; Τι έγιναν; Τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και πρέπει να τα γυρίσετε πίσω.

«Κύριε Μητσοτάκη, θα έπρεπε να έχετε ζητήσει συγγνώμη, να έχετε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να κάνετε στελεχιακή ανανέωση, είστε οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν την χώρα και θέλετε να βγείτε κι από πάνω».

Για τη δικαστική εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Όλοι γνωρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς ήταν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων. Σήμερα μία είναι η ευθύνη του δικαστή: Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της απαίτησης και πει 'θα κάνω το καθήκον μου με αυταπάρνηση' θα μας έχει δίπλα του και αυτό δεν είναι παρέμβαση. Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας: Κάθε υπόθεση με υπόνοια εγκληματικής δράσης παραπέμπεται χωρίς χρονοτριβή στους εισαγγελείς».

Και ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας:

Είπατε πρόσφατα κύριε Μητσοτάκη ότι ο καθένας είναι τα βιώματά του και με χαρακτηρίσατε ως το παιδί των καταλήψεων. Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινάγατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens.

Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής.

Τώρα που θα πάρετε τον λόγο απαντήστε στον ελληνικό λαό σε ένα ερώτημα: Υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη;».

Με προσωπική επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της. Σας θυμίζω τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι 'η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο'.

Κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους.

Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν.

Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθη η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Για τα Μέσα ενημέρωσης:

«Σας ενοχλούν τώρα ξαφνικά κάποια Μέσα κύριε Τσίπρα; Δε μου λέτε; Με τον κύριο Ψυχάρη δεν τα λέγατε και μια γάτα; Ο κύριος Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι, εργάζεται, στου κυρίου Κοντομηνά δεν είναι; Τώρα σας πείραξε;»

Επίθεση για συνεργάτες

«Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς το θετό τους πατέρα...ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον νέο εργοδότη. Από τον Κοσκωτά στον Τσίπρα ένας Ματζουράνης δρόμος».

Για τις τηλεοπτικές άδειες

«Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο. Ξέρετε κύριε Τσίπρα πόσα χρήματα θα χαθούν από το μαύρο στα κανάλια; 1,7 δισ. μέσα σε μια δεκαετία!

Πολύ σύντομα, η Νέα Δημοκρατία όταν γίνει κυβέρνηση θα επιστρέψει τις αρμοδιότητες εκεί όπου ανήκουν, στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και θα απελευθερώσει την αγορά, θα ακυρώσει τον διαγωνισμό του κυρίου Παππά. Σε μία ευνομούμενη πολιτεία δεν θα είχε γίνει ποτέ ένας τέτοιος διαγωνισμός πριν εγκριθεί η νομιμότητά του από το ΣτΕ».

Για τον Καλογρίτσα

«Είπατε ότι έφυγε το επόμενο δευτερόλεπτο... Ας μην έκανε η αντιπολίτευση τις αποκαλύψεις και θα σας έλεγα εγώ αν θα έφευγε το επόμενο δευτερόλεπτο. Να σας κάνω μια ερώτηση κύριε Τσίπρα; Αν ερχόταν ένας λαθρόμπορος και σας έδινε 200 εκατ. για να πάρει μια άδεια, θα του τη δίνατε;

Είστε η πιο ανίκανη και ιδεοπληπτική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά. Και σας προειδοποιούμε. Η ΝΔ θα υψώσει ανάχωμα στα αντιδημοκρατικά σας σχέδια. Δεν θα καταντήσετε εσείς την Ελλάδα μια Βενεζουέλα της Ευρώπης. Θα μαστε απέναντι μέσα στη Βουλή και απέναντι σε ολόκληρη τη χώρα»

Για τις συντάξεις

Η κυβέρνηση που δεν θα έκοβε συντάξεις, κόβει το ΕΚΑΣ και ψεκάζει τους συνταξιούχους

Για πλειστηριασμούς

Η κυβέρνηση που φώναζε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, διευκολύνει τους πλειστηριασμούς σπιτιών

«Εγώ κύριε Τσίπρα δεν πήρα δαχτυλίδι από τον κύριο Αλαβάνο, εκλέχτηκα»

Για διαφθορά

«Η κοινωνία σήμερα λέει 'όλοι τα πέρνουν. τίποτα δεν γίνεται χωρίς μίζα και λάδωμα'. Αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί, η διαφθορά πρέπει να καταπολεμηθεί»

Για εκλογές

«Μια και είπατε κύριε Τσίπρα ότι τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, κάντε και το επόμενο μια και ο λαός ασφυκτιά από την πολιτική σας. Κάντε εκλογές!»

Φ. Γεννηματά: Ο τσάμπα μάγκας επέλεξε να το βάλει στα πόδια

«Ο τσάμπα μάγκας επέλεξε να το βάλει στα πόδια», ανέφερε η κ. Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της για την αποχώρηση του κ. Τσίπρα από την αίθουσα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του.

«Νομίζετε ότι έχετε το πολικό και ηθικό ανάστημα να μου κουνάτε το δάχτυλο; Δε σηκώνω μπούλινγκ. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας που παρακολούθησα αυτή τη συζήτηση με αυτά τα επιχειρήματα», είπε και συνέχισε λέγοντας:

«Έχετε καταφέρει το αδιανόητο. Μηδενίσατε τις θυσίες του λαού και του φορτώσατε τα capital controls. Καταφέρατε να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας. Τι αφήνετε πίσω σας;: Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των ελληνικών τραπεζών, των κόκκινων δανείων. Το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας που εμείς προστατέψαμε. Αφήνετε ένα δημοσιονομικό κόφτη δαμόκλειο σπάθη".

«Προσπαθείτε να τραβήξετε την προσοχή του ελληνικού λαού και να αποπροσανατολίσετε. Είναι τόσο προκλητική η προσπάθειά σας. Για πόσο καιρό θα μας λέτε ότι φταίνε οι προηγούμενοι. Ξανά και ξανά η ίδια συνταγή», τόνισε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα το δημιουργικό και συναινετικό σε αυτό τον τόπο. Προσπαθείτε να στοχοποιήσετε τους αντιπάλους σας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαίτησε να ελεγθούν όλες οι υποθέσεις, τυχόν ευθύνες για μέσα ενημέρωσης, πολιτικούς, επιχειρηματίες, οτιδήποτε έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο και τον ελληνικό λαό και επεσήμανε ότι "Το κόμμα που έκανε το νόμο και θέσπισε τους εισαγγελείς της διαφθοράς είναι το ΠΑΣΟΚ. Εμείς ψηφίσαμε την εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων".

«Φορτώσατε 100 δις. στον ελληνικό λαό. Στα λαϊκά δικαστήρια που προσπαθείτε να στήσετε δεν θα είστε εσείς ο κατήγορος».

«Πόσο βαθιά ψάξατε τους φακέλους; Ο κ. Τσίπρας ήρθε να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ το διατάξαμε εμείς. Ρωτήσατε τους υπουργούς σας που ξέχασαν να δηλώσουν κάτι εκατομμύρια στο πόθεν έσχες τους;», αναρωτήθηκε καικάλεσε την κυβέρνηση "να βάλετε ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ελέγξουν τα οικονομικά σας και να στείλετε και εσείς τα πορίσματα στον εισαγγελέα".

GENNHMATA

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

"Μήπως ήρθατε να υποδείξετε για άλλη μια φορά στη Δικαιοσύνη τη στάση να δείξει στο θέμα αυτό; Σας καλώ να συνυπογράψετε το αίτημα μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που να ελέγξει τι έχει γίνει στον τόπο από το 2000 έως σήμερα", συνέχισε.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε πως "αδυνατεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο εξάρτησης από το αρνητικό παρελθόν της. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κρυφούς χειροκροτητές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".

"Έχετε τοποθετήσει «χρήσιμους ανθρώπους» του παλαιού καθεστώτος ακόμα και πρώην διοικητή των μυστικών υπηρεσιών σε κρίσιμα πόστα για να ελέγχουν, να συντονίζουν και να διευθύνουν", είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως "όσοι πρόλαβαν & είδαν το φως της «αριστερής επανάστασης» τώρα στρογγυλοκάθονται σε υπουργικές καρέκλες & πολιτικές θέσεις".

Για την Τράπεζα Αττικής είπε "στάθηκε στον εργολάβο: νέα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ δεκαπλασιασμό πιστοληπτικών ορίων εν μέσω capital controls. Όλοι πρέπει να μάθουν πώς η Attica Bank των μηχανικών της Ελλάδας έγινε ΣΥΡΙΖΑ Bank των μηχανισμών του Μαξίμου".

Για τις τηλεοπτικές άδειες είπε: "Αν δεν σηκώναμε εμείς το θέμα τόσο ψηλά, τώρα ο κ. Καλογρίτσας θα οργάνωνε το κανάλι του, με την αίθουσα σύνταξης στην Πλατεία Κουμουνδούρου. Κι όλα αυτά, χωρίς λεφτά, χωρίς εγγυήσεις. Με μοναδικά εφόδια, μερικά κιλά σανό απ’ την Ιθάκη. Το «τρίγωνο της διαπλοκής» έχει τους φυσικούς του αυτουργούς που είναι ορατοί: Παππάς & Σπίρτζης. Υπάρχει ηθικός αυτουργός κύριε Τσίπρα;".

Για τη συνάντηση με τους δικαστές είπε: "Καλέσατε Προέδρους Ανώτατων Δικαστηρίων όχι τα συνδικαλιστικά τους όργανα «τάζοντας» αύξηση των δικών τους αποδοχών. Μπόνους αποδοτικότητας; Μεταχειρίζεστε τα ανώτατα δικαστήρια σαν κυβερνητικά γραφεία & τους δικαστές ως πειθήνιο όργανο της Διοίκησης"

Δ. Κουτσούμπας: Θλιβερή μονοτονία...

Μία από τα ίδια... Για κατάσταση καρμπόν με αυτά που οι πολίτες παρακολουθούσαν στο παρελθόν όταν κονταροχτυπιούνταν στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τονίζοντας ότι δεν έγινε ούτε μία αναφορά στα βασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν το λαό.

KOUTSOUMPAS

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «η διαμάχη αυτή έχει καταντήσει θλιβερή μονοτονία. Κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν μάχη για την καρέκλα, καταφεύγουν στο αγαπημένο τους θέμα. Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο και γι αυτό ο λαός το αντιμετωπίζει με καχυποψία.

Τα ίδια παρακολουθούσαμε και παλιότερα επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Μέχρι που όταν τα πράγματα ήρθαν σε μια κρίσιμη στιγμή, τα βρήκαν και φτάσαμε στην εποχή της συγκυβέρνησης. Σε τι ακριβώς θα αντιπαρατεθείτε» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας. «Στο μνημόνιο; Αφού μαζί το ψηφίσατε. Το στηρίξατε όλοι με την ψήφο σας και η κυβέρνηση το εφαρμόζει. Εφαρμόζει μέτρα που απλά δεν πρόλαβε να εφαρμόσει η ΝΔ αν και πολύ θα ήθελε».

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ συμπλήρωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετωπίζουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού. «Με χημικά και ΜΑΤ. Η διαφορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά στεναχωριέται. Η πολιτική σας είναι ομοούσια και ενιαία».

Θεοδωράκης: Είστε μέρος ενός συστήματος που καταγγέλλετε

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είστε μέρος ενός συστήματος που καταγγέλλετε».

«Οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία. Χρειάζονται κανάλια - χρήματα - διαπλοκή με συμφέροντα. Η διαπλοκή σας βοήθησε να φτάσετε στην εξουσία. Το κύριο μέλημά σας θα έπρεπε να ήταν η αντιμετώπιση της διαπλοκής. Αλλά το δικό σας μέλημα ήταν να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και το Ποτάμι» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό:

«Είναι η στιγμή να μας ζητήσετε συγγνώμη για τη συμπεριφορά αρκετών στελεχών και για εκείνη την ανακοίνωση πριν από τις εκλογές, από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι το Ποτάμι φτιάχτηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα».

theodorakis

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Τον προκαλώ ανοιχτά. Ποια είναι τα συγκεκριμένα συμφέροντα; Ποια είναι τα συμφέροντα που έφτιαξαν το Ποτάμι; Αν δεν μας πει, είναι ένας συκοφάντης».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας : «Γιατί τέσσερα κανάλια; Αυτό είναι το ερώτημα που θα σας ακολουθεί πάντα. Οι πολίτες ήθελαν να αλλάξουν τα πράγματα στην τηλεόραση αλλά αυτό θέλει σχέδιο».

«Τη λύση για τα κανάλια την είχατε μπροστά σας. Όχι άλλα θαλασσοδάνεια, όχι άλλη εξάρτηση από το κομματικό πολιτικό χρήμα, όχι άλλοι εργολάβοι στις ιδιοκτησίες των καναλιών. Σας προτείναμε να δώσετε περισσότερες άδειες για να πάρουμε περισσότερα λεφτά από περισσότερους.

Εσείς προτιμήσατε το σόου και την ανεργία 2.000 ανθρώπων, μόνο και μόνο για να λέτε ότι τους είχατε τρεις μέρες κλεισμένους μέσα σε ένα δωμάτιο» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Αν θέλετε να τελειώνουμε με τη διαπλοκή μία είναι η λύση: διαφάνεια στη ροή του δημόσιου χρήματος» κατέληξε.

Καμμένος κατά πάντων

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αλλά κυρίως κατά του Στ. Θεοδωράκη λέγοντας πως ήταν εκείνος που εκθείαζε τον Κ. Σημίτη, ήταν "κολλητός" του Γ. Παπαντωνίου, ενώ το site του Protagon χρηματοδοτείται από δημόσιους οργανισμούς.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έστρεψε τα πυρά του και κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου, τον οποίο κατηγόρησε ως στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ