ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη με Αλ Σίσι στο Κάιρο

Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη με Αλ Σίσι στο Κάιρο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη, στο Κάιρο.

Όπως αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση της Λευκωσίας, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για το υψηλό και εξαίρετο επίπεδο των σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου και εξέφρασαν την αμοιβαία πεποίθηση για ενίσχυση των σχέσεων τους σε όλους τους τομείς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο χώρων στους τομείς των Θαλάσσιων και Αεροπορικών Μεταφορών, της Επικοινωνίας, της Εκπαίδευσης, της Έρευνας και Διάσωσης. Τους δύο ηγέτες απασχόλησαν, επίσης, ζητήματα συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας, της Γεωργίας, το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου, το μεταναστευτικό, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να στηρίξει τις προσπάθειες περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων της Αιγύπτου με την ΕΕ. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επανέλαβε από την πλευρά του, την υποστήριξη της κυβέρνησής του προς την Κυπριακή Δημοκρατία εντός του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ