ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερη συνεδρία του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Δεύτερη συνεδρία του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνεχίζεται σήμερα η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την οποία θα κριθούν τα νομικά ζητήματα που αφορούν το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας. Οι 31 δικαστές θα εισέλθουν σε συνταγματικά και νομικά ζητήματα όπως αυτά έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη αναμένεται να ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί και αν οι δικαστές αποφασίσουν να κάνουν δεκτές τις προσφυγές των καναλιών θα μπουν στην ουσία του ζητήματος, την εξέταση της συνταγματικότητάς ή όχι του νόμου Παππά.

Παράλληλα, πάντως η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα γίνει νέα απόπειρα για συγκρότηση του ΕΣΡ αν και η Νέα Δημοκρατία διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αν προηγουμένως δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά.

Κατά την πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας, που έγινε την Τετάρτη το κλίμα ήταν και πάλι ιδιαίτερα οξυμένο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του εισηγητή της υπόθεσης και ορισμένων συμβούλων Επικρατείας καθώς ο πρώτος υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν στην εξέταση της συνταγματικότητας του νόμου κάτι που βρίσκει αντίθετους αρκετούς από τους υπόλοιπους δικαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ