ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ.Μητσοτάκης στο Bloomberg: Για αυτό ζητώ εκλογές

Κ.Μητσοτάκης στο Bloomberg: Για αυτό ζητώ εκλογές
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ζητά εκλογές.

«Η Ελλάδα έχει αλλάξει πολλές κυβερνήσεις από το 2009 και έπειτα. Σήμερα, εκτιμώ ότι έχουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Δεν αποδεικνύεται δεσμευμένη στο στόχο των μεταρρυθμίσεων. Δεν έχει την ικανότητα να προσελκύσει επενδύσεις. Δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Για αυτό το λόγο, ζητώ εκλογές. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές. Η Ελλάδα αξίζει και θα έχει μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

Όσο πιο σύντομα διεξαχθούν εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα γίνουν. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση. Η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν θα αργήσουν οι εκλογές. Όποτε και εάν γίνουν, εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Θα σχηματίσουμε μια ικανή κυβέρνηση.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς για να εκφράσω άποψη» και πρόσθεσε:

«Στοχεύουμε να λάβουμε όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή. Βλέπω πολίτες που δεν ανήκουν στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να ακούν με προσοχή τον πολιτικό μας λόγο. Διακρίνω ότι σταδιακά δημιουργείται ένα ρεύμα. Αυτό που έχω τονίσει και στο παρελθόν, είναι ότι ακόμη και εάν εκλεγούμε αυτοδύναμοι, θα επιδιώξουμε να σχηματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ευρύ κυβερνητικό σχηματισμό».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εάν δεν υποχρέωνε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 σήμερα θα ήμασταν εκτός μνημονίων».

«Το τρίτο Μνημόνιο ήταν αχρείαστο. Ήταν αποτέλεσμα μιας καταστροφικής διαπραγμάτευσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Γι’ αυτό το λόγο, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη Κυβέρνηση δεν μπορεί να ανακτήσει την χαμένη της αξιοπιστία. Γι’ αυτό ζητούμε άμεσα πολιτική αλλαγή. Πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να επιδείξει μια εντυπωσιακή ανόρθωση» υπογράμμισε.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 τονίζοντας ωστόσο ότι «για να διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ποσοστό ελάφρυνσης του χρέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων. Εκτιμώ ότι το Δ.Ν.Τ. έχει υποτιμήσει τις πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ