«Κάθε πράγμα στον καιρό του», το σχόλιο Τσίπρα για ανασχηματισμό
Κάθε πράγμα στον καιρό του... Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση. Μ’ αυτό το σχόλιο που έκανε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας «έκοψε» τα σενάρια που τον ήθελαν να σκέφτεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό την Δευτέρα, δηλαδή την επομένη του συνεδρίου, και συγχρόνως συνέδεσε τις αλλαγές στην κυβέρνηση με τις αλλαγές στο κόμμα.
Από την απάντηση του πρωθυπουργού γίνεται σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί πρώτα να πιάσει κλίμα από την Ευρώπη σε σχέση με το χρέος, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα επιδιώξει στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και μετά να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τον ανασχηματισμό.
Θεωρητικά η απάντηση Τσίπρα για τον χρόνο του ανασχηματισμού δείχνει περισσότερο πως θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες κι ενδεχομένως η αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος να γίνει σχεδόν ταυτόχρονα με τις αλλαγές στο κόμμα και την εκλογή νέου γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας. Δηλαδή στην πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγμένης Κεντρικής Επιτροπής μετά το συνέδριο.
Σε ό,τι αφορά την στάση της ΝΔ για την συγκρότηση ΕΣΡ ο πρωθυπουργός περιορίστηκε να σχολιάσει πως είναι αντιφατική .
Το σενάριο για ανασχηματισμό μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης φαίνεται πως απομακρύνεται.
ΕΕ: Πρόστιμο στην πλατφόρμα Χ για το «μπλε σήμα» και τις παραπλανητικές διαφημίσεις
14:39
Επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros Discovery έναντι 72 δισ. δολαρίων
14:37
Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να παραδίδει πετρέλαιο στην Ινδία παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ
14:31
Γερμανός ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ: Το Βερολίνο δεν έχει ανάγκη «συμβουλές από το εξωτερικό»
14:26