ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Κόντρα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ
Eurokinissi

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ με φόντο την συγκρότηση του ΕΣΡ, μετά και την κατάθεση και το μετέπειτα «πάγωμα» της τροπολογίας Παππά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη νέα ανακοίνωση της ΝΔ χαρακτηρίζει θεσμική εκτροπή της ρητή άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να συνδράμει στη συγκρότηση ΕΣΡ».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «το ΕΣΡ είναι συνταγματικά προβλεπόμενη αρχή» και ότι «η συγκρότησή του είναι συνταγματικό καθήκον όλων των κομμάτων». Σημειώνει ότι «η ρητή -πλέον- άρνηση της ΝΔ να συνδράμει στη συγκρότηση του ΕΣΡ συνιστά θεσμική εκτροπή».

«Η ΝΔ» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να αλλάξει θέση και να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο. Ας σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής, κόντρα στα συμφέροντα της κοινωνίας».

«Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως «η λειτουργία του ΕΣΡ περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση Τσίπρα- Παππά- Καμμένου περιθωριοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) παραβιάζοντας το Σύνταγμα για να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Χθες, μάλιστα, ομολόγησε τη διαπλοκή με τα συμφέροντα με την πραξικοπηματική απόπειρα να πέσει "μαύρο" στα κανάλια. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη στο "μαύρο" και στο λουκέτο στα κανάλια, στην ενημέρωση και στην ανεργία χιλιάδων εργαζόμενων».

Νωρίτερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εκδώσει κι άλλη ανακοίνωση στην οποία καλούσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει οριστικά κάθε σκέψη για «μαύρο» στα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια.

«Κάθε σκέψη για "μαύρο" στα κανάλια πρέπει να εγκαταλειφθεί οριστικά από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Τσίπρα- Παππά είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική και τις επιλογές της και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Το ΕΣΡ πρέπει να ανακτήσει τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, γι' αυτό ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας».

Απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τα τηλεοπτικά κανάλια και την σύσταση του ΕΣΡ, έδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και ζητά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να μην εμπλέκεται στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

«Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς της διαπλοκήςπου η ίδια καλλιέργησε τις τελευταίες δεκαετίες» αναφέρεται στην απάντηση.

Ακόμη το γραφείο τύπου του κ. Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει πως «η ΝΔ δεν θέλει να δοθούν άδειεςστα κανάλια για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια»

«Ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφωνίες, οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον και να συμβάλει ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη συγκρότηση», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ