ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβάζει τους τόνους και θέτει τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα η ΝΔ

Ανεβάζει τους τόνους και θέτει τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα η ΝΔ

Σε εκλογικό συναγερμό αναμένεται να θέσει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα, ανεβάζοντας παράλληλα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει αύριο από τις ΗΠΑ , με τους συνεργάτες του να διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να επισπεύδει την επιστροφή του στην Αθήνα, σε κάθε περίπτωση όμως ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν θεωρεί καθόλου απίθανο να υπάρξουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις.

Από τη Νέα Υόρκη όπου και παρέστη στην εκδήλωση της απονομής του βραβείου «Πατριάρχης Αθηναγόρας» από τους άρχοντες του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου ο κ. Μητσοτάκης έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας ρίχνοντας τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μετά και τις αποκαλύψεις που περιέχονται στο βιβλίο του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταστη εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τι ακριβώς έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2015.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το κόστος για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία ήταν και παραμένει πάρα πολύ μεγάλο από αυτούς τους καταστροφικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης που οδήγησαν στο τραγικό δημοψήφισμα, στο κλείσιμο των τραπεζών και τελικά στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «η Νέα Δημοκρατία ως η επόμενη Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να μάθουμε εάν πραγματικά υπήρχε ‘’Σχέδιο Β’’, εάν υπήρχε παράλληλο πρόγραμμα επιστροφής στην δραχμή και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά πως το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στα αδιέξοδα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος στα θέματα της οικονομίας θα προσπαθήσει να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης και διχασμού στην ελληνική κοινωνία συνεχίζοντας παράλληλα τις προσπάθειές του για χειραγώγηση των θεσμών και εγκαθίδρυσης ενός κομματικού κράτους.

Η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει τέτοιες πρακτικές. Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν τί γίνεται και ήδη έχουν γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση» τονίζουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι και θεωρούν πως το νέο αφήγημα του Πρωθυπουργού για συμφωνία για το χρέος δεν θα έχει αίσιο τέλος. «Η σημερινή κυβέρνηση είναι τελείως αναξιόπιστη στο εξωτερικό. Η χώρα χρειάζεται όχι μόνο αλλαγή πολιτικής αλλά και αλλαγή κυβέρνησης και η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί πλέον να διασφαλίσει την ομαλή πορεία προς την έξοδο από την κρίση» τονίζουν χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ