ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη: Προκλητικές και αποσταθεροποιητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Ντ. Μπακογιάννη: Προκλητικές και αποσταθεροποιητικές οι δηλώσεις Ερντογάν
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi

«Άκρως προκλητικές», «απαράδεκτες» και «αποσταθεροποιητικές» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί δημοψηφίσματος για την Δυτική Θράκη, η βουλευτής και συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν, σχετικά με το τουρκικό “Εθνικό Συμβόλαιο” του 1920 και τα εδάφη στα οποία αυτό αναφέρεται, είναι άκρως προκλητικές, απαράδεκτες και αποσταθεροποιητικές για όλες τις χώρες που γειτνιάζουν με την Τουρκία», επισημαίνει σε σχόλιο της.

Η κ. Μπακογιάννη ζητά από τον τούρκο πρόεδρο «να η συγχέει το αξίωμά του και τον πολιτικό του λόγο, με την ιδιότητα ενός νέο-οθωμανού ιστορικού που παραγνωρίζει πλήρως το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες Ειρήνης».

Η ίδια προειδοποιεί για απομόνωση της Τουρκίας, αν συνεχίσει στην ίδια γραμμή τονίζοντας:

«Δεν χωρούν αμφιβολίες και παρερμηνείες σε τέτοια ζητήματα. Διαφορετικά, η Τουρκία σύντομα θα απομονωθεί από το συμμαχικό και ευρωπαϊκό χώρο, στον οποίο φιλοδοξεί να ανήκει».

Ακόμη η κ. Μπακογιάννη ενημερώνει πως η Νέα Δημοκρατία ξεκινά «πρωτοβουλία ενημέρωσης φίλων, εταίρων και συμμάχων για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ