ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κλείνει τα 98 - Οι ευχές της κόρης του, Ντόρας (pics)

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κλείνει τα 98 - Οι ευχές της κόρης του, Ντόρας (pics)
Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τα 98α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη του ευχήθηκε χρόνια πολλά, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Χρόνια πολλά στον καλύτερο και τρυφερότερο πατέρα αλλά και στον πολιτικό που βλέπει τη δικαίωση για τις αλήθειες που είπε στους Έλληνες».

Και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δίνοντάς του την ευχή να «καμαρώσει σύντομα πρωθυπουργό» τον γιο του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1918, στη συνοικία Χαλέπα των Χανίων, στο σπίτι όπου είχε υπογραφεί η σύμβαση της Χαλέπας, η οποία παρείχε τα πρώτα δικαιώματα στους Κρήτες. Είναι ο δευτερότοκος γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Σταυρούλας Πλουμιδάκη.

23

(Πηγή: Facebook)

Σπούδασε νομική, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1953 παντρεύτηκε την Μαρίκα Γιαννούκου και μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Ντόρα, την Αλεξία, την Κατερίνα και τον Κυριάκο.

1

(Πηγή: Facebook)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ