ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα Σκουρλέτη με αποδέκτες ακόμα και το Μαξίμου

Μηνύματα Σκουρλέτη με αποδέκτες ακόμα και το Μαξίμου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την εκτίμηση ότι η κοινωνία δεν αντέχει επιπλέον μέτρα εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, στέλνοντας μήνυμα τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέες επιβαρύνσεις και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να βγει το πρόγραμμα, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν άλλες παράλογες απαιτήσεις».

«Πρέπει να πάμε προς το να ξελασκάρει το λουρί, όχι να οδηγηθούμε σε νέα μέτρα. Αυτό θα ήταν καταστροφικό», είπε, μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm.

Όπως σημείωσε, δεν θεωρεί πως «έχουμε το περιθώριο ως οικονομία να πάμε σε νέες επιβαρύνσεις» και μάλιστα εκτίμησε πως εάν τεθεί κάτι τέτοιο, θα είναι ομολογία αποτυχίας του προγράμματος.

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι είναι γνωστή και σαφής η θέση της κυβέρνησης «να πάμε σε μια γενναία απομείωση του χρέους».

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο αντικατάστασής του στο υπουργείο Περιβάλλοντος λόγω της αντίρρησης που έχει για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ απάντησε:

αν φτάσουμε στο σημείο ώστε οι θεσμοί να καθορίζουν και τη σύνθεση της κυβέρνησης στην Ελλάδα, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά.

Ο ίδιος διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να μετακινείται στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «δεν τον αφορούν». «Έχω πει τόσες πολλές φορές, δεν ενδιαφέρομαι» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ