ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ο Φωτήλας

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ο Φωτήλας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης τον Ιάσωνα Φωτήλα με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω, ότι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Με τιμή,

Σταύρος Θεοδωράκης».

Αιτία του «διαζυγίου» φαίνεται ότι αποτέλεσε η πρόταση του βουλευτή για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Ακολούθησε η έντονη αντίδραση του Γραμματέα Οργανωτικού του Ποταμιού, Παντελή Αβραμίδη, ο οποίος απαντώντας στον κ. Φωτήλα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:

Όταν ένας βουλευτής μέλος μάλιστα του Πολιτικού Συμβουλίου την μια μέρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υποστηρίζει ότι το Κίνημα πρέπει να βαδίσει ενωμένο χωρίς διαφοροποιήσεις και την άλλη μέρα αφού πρώτα συναντά συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, δηλώνει ότι «σκέφτομαι να πάω στην ΝΔ», τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Οι δηλώσεις πριν το «διαζύγιο» Ι. Φωτήλα – Ποταμιού

Ο κ. Φωτήλας δήλωσε χθες Δευτέρα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM, ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόνομη πολιτική δράση και έτσι πρότεινε να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως είπε: «Εγώ είμαι ανοικτός σε μια τέτοια προοπτική, με δεδομένη την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη», διαψεύδοντας, ωστόσο, ότι ήδη υπάρχει συμφωνία δική του για ένταξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Φωτήλας, τις απόψεις του τις έχει εκφράσει εδώ και καιρό στον Σταύρο Θεοδωράκη και έχει στείλει και σχετική επιστολή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Η απάντηση του Ποταμιού μέσω του Παντελή Αβραμίδη:

Αγαπητέ Ιάσωνα, πράγματι το Ποτάμι είναι «ένα φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα». Δεν τρώει όμως κουτόχορτο. Όταν ένας βουλευτής μέλος μάλιστα του Πολιτικού Συμβουλίου την μια μέρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υποστηρίζει ότι το Κίνημα πρέπει να βαδίσει ενωμένο χωρίς διαφοροποιήσεις και την άλλη μέρα αφού πρώτα συναντά συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, δηλώνει ότι «σκέφτομαι να πάω στην ΝΔ», τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Η απάντηση του Ιάσωνα Φωτήλα

Θέλω να θυμίσω στο φίλο και σύντροφο Παντελή ότι το ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε ως φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. Σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά του κινήματος δεν ταιριάζει καθόλου η πρακτική του να «πετάμε λάσπη» αντί να απαντάμε πολιτικά. Θέλω δε να τονίσω ότι αυτή η πρακτική της λάσπης είναι κάτι το οποίο υπέστη το ΠΟΤΑΜΙ και ο Σ.Θ. προσωπικά και το υφίσταται ακόμα. Ακόμα περισσότερο λοιπόν γι’ αυτό το λόγο δεν αρμόζει αυτή η τακτική σ’ εμάς τους Ποταμίσιους. Σε καμία δε περίπτωση η λάσπη δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να εκφράζω τις απόψεις και την αγωνία μου για την πορεία της χώρας και του κινήματός μας. Θέλω να κάνω σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν έχω υποστεί καμία πίεση, δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση, καμία υπόσχεση για κανένα αντάλλαγμα από κανέναν. Προφανώς δε ούτε και από την Ν.Δ. Ο σύντροφος Παντελής καλό θα ήταν να θυμάται ότι σαν Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος αντί να αναλώνεται σε ασκήσεις λάσπης, θα ήταν πιο χρήσιμο να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και να οργανώνει συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου το κόμμα μας να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ