ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα Ρέντσι από τις ΗΠΑ για καταπολέμηση του ISIS και συνταγματική αναθεώρηση

Μήνυμα Ρέντσι από τις ΗΠΑ για καταπολέμηση του ISIS και συνταγματική αναθεώρηση
REUTERS/Carlos Barria

Υπεραμύνθηκε τη συνταγματική αναθεώρηση και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Μπάρακ Ομπάμα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η μεταρρύθμιση του κράτους που προτείνει θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα προσφέρει περισσότερη πολιτική σταθερότητα και θα συμβάλλει η Ευρώπη να γίνει ισχυρότερη.

Σε περίπτωση που η αναθεώρηση δεν εγκριθεί δεν θα πρόκειται για μια «μείζονα καταστροφή» για την Ιταλία, είπε ο κ. Ρέντσι υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι να υπάρξει περισσότερη κυβερνητική σταθερότητα σε μια χώρα που έχει γνωρίσει 60 κυβερνήσεις μετά το 1946.

Σε ότι αφορά τον πόλεμο εναντίον του ISIS ο Mατέο Ρέντσι είπε «οι ιταλικοί στόχοι συμφωνούν με τους αμερικανικούς στόχους (...) Για αυτό έχουμε δεσμευθεί να εργαστούμε μαζί με τον διεθνή συνασπισμό, ξεκινώντας από το Ιράκ, στη Μοσούλη, όπου ιταλικά στρατεύματα υποστηρίζουν μια επιχείρηση για να σωθεί το φράγμα της Μοσούλης»,

Σημειώνεται ότι η Ιταλία έχει δώσει στις ΗΠΑ τη δυνατότητα να διεξαγάγουν επιδρομές εναντίον του ΙΚ από την αεροπορική βάση Σιγκονέλα της Ιταλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ