ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Θεοδωράκη προς Τσίπρα για τη φθηνή και ευέλικτη εργασία

Ερώτηση Θεοδωράκη προς Τσίπρα για τη φθηνή και ευέλικτη εργασία
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δυσάρεστη ανατροπή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας, χαρακτηρίζει το φαινόμενο της φθηνής και ευέλικτης εργασίας ο Σταύρος Θεοδωράκης και με επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει ότι οι άστοχες και αναχρονιστικές οικονομικές πολιτικές, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, μαζί με τα capital control, που προκάλεσε, συνεχίζουν να οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων και στην εκδίωξη της επιχειρηματικότητας από την χώρα, ενώ παράλληλα χειροτερεύουν οι συνθήκες δουλειάς και τα δικαιώματα των εργαζομένων. «Οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση διαρκώς μειώνονται. Το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», ενώ κατέγραψε τον Σεπτέμβριο θετικό ισοζύγιο της μισθωτής εργασίας κατά 7.788 θέσεις, ωστόσο από τις συνολικά 230.580 θέσεις εργασίας, μόνο οι 89.702 ήταν με πλήρη απασχόληση και πλήρη μισθό», σημειώνει.

Στην επίκαιρη ερώτηση του ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί στη Βουλή τόσο για το αν ένας νέος μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες του με μισθούς 255 – 407 ευρώ, όσο και για το δικαίωμα των νέων εργαζομένων στην πλήρη εργασία. Θέτει ακόμη, και το θέμα των μειωμένων εισφορών εξαιτίας των χαμηλών μισθών, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει πώς σκέφτεται να καλύψει το έλλειμμα, που θα δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ