ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Σκουρλέτη για να πέσουν οι τόνοι

Συνάντηση Τσίπρα - Σκουρλέτη για να πέσουν οι τόνοι
Eurokinissi / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί περί έντονης κόντρας του με τον πρωθυπουργό με αφορμή την διαφαινόμενη πρόθεση του τελευταίου να τον αποπέμψει από τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιχειρεί ο Πάνος Σκουρλέτης, με ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει πως τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποτελούν «ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, νωρίς σήμερα το απόγευμα Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως αναφέρουν πηγές, οι τόνοι μεταξύ των δύο καταλάγιασαν.

Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, που σήμερα συναντήθηκε με τους θεσμούς, εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμούν «να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης».

Ο ίδιος προσθέτει: «Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τη δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα. Όπως είναι επίσης γνωστό, πώς στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».

Παρά τις διαβεβαιώσεις Σκουρλέτη οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να ετοιμάζεται είτε να αποπέμψει τον άλλοτε στενό του συνεργάτη, είτε να «σπάσει» το υπουργείο σε δύο μέρη, ένα Περιβάλλοντος και ένα Ενέργειας, ώστε να προχωρήσουν οι συμφωνίες με τους θεσμούς για τη ΔΕΗ.

Ωστόσο το σχέδιο αυτό, που θα υλοποιηθεί ή θα υλοποιείτο με τον ανασχηματισμό φαίνεται ότι «προσκρούει» στην αντίδραση των 53, οι οποίοι βγήκαν ενισχυμένοι από τη διαδικασία για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται πως έχουν ασκήσει «βέτο» ζητώντας την παραμονή του Π. Σκουρλέτη στο υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ