ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας η μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ

Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας η μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ
Eurokinissi

«Το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα κατευθύνεται προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί με το πολιτικό σύστημα».

Αυτό τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους του ευρωπαϊκού και διεθνούς Τύπου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε μαζί τους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

«Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη. Ο τρόπος που θα το πετύχουμε είναι λέγοντας την αλήθεια. Πολλές φορές, όσα λέμε κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται άβολα. Δεν θέλουμε να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Τσίπρας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μίλησε για ακόμη μια φορά για την ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων και στο ίδιο πλαίσιο επεσήμανε πως σε αυτές «εντάσσονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα».

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει και μπορεί να γίνει πιο αποδοτικός και λιγότερο συνδεδεμένος με την πολιτική εξουσία. Δεν παρέλειψε επίσης, να τονίσει τη σημασία της αξιολόγησης και της διαφάνειας στο δημόσιο.

Η μείωση της φορολογίας κατά 2 δισεκατομμύρια αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και προκείμενου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όπως είπε, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για εξοικονόμηση του ποσού από περικοπές δαπανών.

«Η επανάκτηση της αξιοπιστίας μας απαιτεί ειλικρίνεια» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην συνάντηση συζητήθηκε εις βάθος το προσφυγικό, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει «εύθραυστη» τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας. Προειδοποίησε δε ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι οριακή.

«Τα κέντρα υποδοχής δεν έχουν άλλα περιθώρια να χωρέσουν περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και επέκρινε την κυβέρνηση για έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου στο θέμα της μετεγκατάστασης. Ακόμη τόνισε πως «πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα και μικρότερα κέντρα υποδοχής για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ