ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σήμερα όλοι κατάλαβαν γιατί ο Τσίπρας πρότεινε τον Πολύδωρα

ΝΔ: Σήμερα όλοι κατάλαβαν γιατί ο Τσίπρας πρότεινε τον Πολύδωρα
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Με μία πολύ σύντομη ανακοίνωση, η ΝΔ σχολίασε τη σημερινή συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ.

«Μετά τη σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην Ε.Ρ.Τ. όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του...», είναι το σχόλιο της Πειραιώς.

Λίγο νωρίτερα, κριτική στη δημόσια τηλεόραση άσκησε και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης. «Ο τρόπος που έγινε η συνέντευξη Πολύδωρα αποτελεί ντροπή για την ΕΡΤ. Οι ευθύνες Ταγματάρχη, Ταλαμάγκα, είναι μεγάλες!», σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

Το πρωί της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι πως η επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε, "για να ρίξει την ευθύνη στη ΝΔ για την κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο".

Ο κ. Γεωργιάδης επαναβεβαίωσε την απόφαση ου κόμματος να καταψηφίσει την υποψηφιότητα του κ. Πολύδωρα, σημειώνοντας ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα «δεν θα υπάρχει Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο».

Υποστήριξε ακόμη ότι ο Βύρων Πολύδωρας, άλλοτε υπουργός της ΝΔ, δεν έπρεπε να ποτέ να δεχτεί αυτή την πρόταση για να είναι επικεφαλής του ΕΣΡ. «Θα έπρεπε να μιλήσει με το πρώην κόμμα του για να δει ποια είναι η άποψή του», προσέθεσε.

«Ο κύκλος του Πολύδωρα έκλεισε», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως είναι κρίμα μια τέτοια πολιτική σταδιοδρομία να καταστρέφεται με αυτόν τον τρόπο. Υποστήριξε παράλληλα ότι από την ώρα που ο κ. Πολύδωρας καταψήφισε τον Σταύρο Δήμα δεν είναι οργανικό μέλος της παράταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ