ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Προκόπη Παυλόπουλο για την πρόταση Πολύδωρα

Τηλεοπτικές άδειες: Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Προκόπη Παυλόπουλο για την πρόταση Πολύδωρα
Στιγμιότυπο από την δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την 42η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και κυρίως για τις επαναλαμβανόμενες θεσμικές εκτροπές στις οποίες, όπως εκτιμά, προχωρά η κυβέρνηση, θα μεταφέρει στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει στον κ. Παυλόπουλο πως η κυβέρνηση δημιουργεί με δική της ευθύνη ένα νοσηρό κλίμα μεταξύ της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας ενώ θα σταθεί ιδιαίτερα στην τελευταία κίνηση της κυβέρνησης να προτείνει τον Βύρων Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα σταθεί στο συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά θα εκφράσει τη διαφωνία του με την κίνηση της κυβέρνησης με δεδομένο ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η όλη διαδικασία βρίσκεται στα χέρια της Βουλής που είναι ο αρμόδιος χώρος για την κατάθεση και των προτάσεων.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θα υπενθμίσει στον κ. Παυλόπουλο πως ήδη από τις 14 Ιουνίου έχει στείλει επιστολή στον κ. Βούτση κάνοντας λόγο για υποβάθμιση από την πλευρά της κυβέρνησης του ρόλου της Βουλής με συνεχείς παρεμβάσεις.

Στη ΝΔ θεωρούν πως σε αυτό το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται, όπως λένε στελέχη του κόμματος, και που υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας θα έπρεπε να υπάρχει ηχηρή παρέμβαση και από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οσον αφορά το θέμα του ΕΣΡ πάντως η ΝΔ ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως βασική προυπόθεση για να συζητήσει το οτιδήποτε είναι να επιστρέψουν όλες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης στο ΕΣΡ, τόσο για την έκδοση προσωρινών αδειών όσο και για τη μόνιμη αδειοδότηση.

Μετά τις αντιδράσεις συνολικά των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη ΝΔ θεωρούν πως τελικά η πρόταση «Πολύδωρα» δεν θα κατατεθεί και επίσημα αύριο από τον Πρόεδρο της Βουλής οπότε θα πρέπει να καταβληθεί νέα προσπάθεια γα να υπάρξει συναίνεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ