ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Public Issue: Πρωτοφανές προβάδισμα Ν.Δ.

Public Issue: Πρωτοφανές προβάδισμα Ν.Δ.

Προβάδισμα 24 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει μια νέα δημοσκόπηση της Public Issue, που πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.004 ατόμων.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο Οκτωβρίου της εταιρείας, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 42% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8%, το ΚΚΕ με 7,5%, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ με 2%, ενώ τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 7,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30%.

issue epirroi

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναδεικνύεται ο τελευταίος με ποσοστό 42%, έναντι 21% του πρώτου. Ωστόσο, ποσοστό 35% δεν θεωρεί κατάλληλο κανέναν από τους δύο για πρωθυπουργό.

issue proth

Ενδεικτικό, επίσης, είναι ότι ποσοστό 89% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις 7% θεωρεί ότι πηγαίνουν σε σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει στους επόμενους 12 μήνες, και μόλις 6% πιστεύει ότι θα καλυτερέψει.

Σχεδόν μοιρασμένο είναι το ποσοστό ως προς το αν χρειάζεται να γίνουν βουλευτικές εκλογές στη χώρα. Ποσοστό 50% πιστεύει ότι μάλλον χρειάζεται να γίνουν βουλευτικές εκλογές, ενώ ποσοστό 48% πιστεύει ότι μάλλον δεν χρειάζονται εκλογές.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ