Λυδία Κονιόρδου: Από το θέατρο στην... κυβέρνηση
Ένα από τα ονόματα έκπληξη του ανασχηματισμού που ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη ήταν και η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
Η πασίγνωστη ηθοποιός έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις στο θέατρο και την ερμηνεία της σε αρχαιοελληνικές τραγωδίες.
Η Λυδία Κονιόρδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 1953 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1971 έως το 1974. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου της Άνοιξης» (1977), ενώ συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε έργα των Ιονέσκο, Πλαύτου, Δ. Ρώμα και έπαιξε την Αντιγόνη στις Φοίνισσες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή (1977-1978).
Το 2004 πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Από το 2007 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Το καλοκαίρι του 2008 έπαιξε για πρώτη φορά την Μήδεια του Ευριπίδη με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
Τα plug-in υβριδικά δεν είναι τόσο «καθαρά» όσο νομίζουμε
08:32
Τέμπη: Συνεχίζονται οι καταθέσεις συγγενών θυμάτων-Τα αιτήματα για εκταφές και η εισαγγελική πρόταση
08:28
Basketgate: Στη φυλακή ο Λιόλιος, απολογούνται Τσαρούχα και άλλοι 2 διαιτητές - Προς νέες συλλήψεις
08:26
«Γαλάζια βέλη» στη φαρέτρα της αντιπολίτευσης για ελληνοτουρκικά, τουρκολιβυκό και Μονή Σινά
08:24