ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο υπουργικό συμβούλιο: Με αιχμές κατά Τσίπρα αποχώρησε ο Φίλης

Νέο υπουργικό συμβούλιο: Με αιχμές κατά Τσίπρα αποχώρησε ο Φίλης

Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων για τον Νίκο Φίλη έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Παιδείας. Ο πρώην υπουργός εμφανώς συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή, απάντησε για την απομάκρυνση του από υπουργείο μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής, αφήνοντας αιχμές για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Δεν μου επισημάνθηκαν από τον Πρωθυπουργό προβλήματα ή καθυστερήσεις, κατά τις ιδίαν συναντήσεις μας» ανέφερε ο κ. Φίλης, εκφράζοντας το παράπονό του για τον Αλέξη Τσίπρα που τον απομάκρυνε από το υπουργείο.

«Το αντίθετο αν κρίνω από τις θετικές αναφορές στο έργο της παιδείας που έγιναν χθες. Παρόλα αυτά αιφνιδίως το άριστα 20 έγινε σε 1,5 μήνας μη προβιβάσιμος βαθμός», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

«Σε τέτοιες σπάνιες περιπτώσεις συνηθίζεται να εξετάζουμε ποιος κάνει λάθος ο γαλαντόμος καθηγητής ή ο μέχρι χθες άριστος μαθητής. Όσο αυτά δεν εξηγούνται η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ακόμα και αν αυτό είναι κοτζάμ υπουργείο» συνέχισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Απαντώντας σε όσους απορούν, όπως είπε, για το ότι δεν αποδέχθηκε θέση σε άλλο υπουργείο, ανέφερε: «Χαμογελώ και μόνο με την απορία τους. Δεν με ξέρουν, δεν μας ξέρουν, δεν υποψιάζονται τι μπορεί να παραχθεί όταν η ατομική αξιοπρέπεια συναντάται και εκπροσωπεί τη συλλογική αξιοπρέπεια».

Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας έκανε στη συνέχεια λόγο για απόντες, δοτούς και κυνικούς και κατηγόρησε την Εκκλησία για προσπάθεια παρέμβασης στην πολιτική.

«Η αλλαγή στάσης της εκκλησίας δεν εκτείνεται μόνο στο μάθημα των θρησκευτικών», είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι προηγούμενη εβδομάδα οργανώθηκε σε βάρος του ένα «συμβόλαιο θανάτου», με τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ιερώνυμος στο ΣΚΑΪ.

«Εκεί ζητήθηκε η καθαίρεση του προβληματικού υπουργού Παιδείας», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ