ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει

Δ.Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στον ανασχηματισμό, στην απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, στη συγκρότηση του ΕΣΡ καθώς και για στην αξιολόγηση αναφέρθηκε -μετά από σχετικές ερωτήσεις- κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης Τύπου ο νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και για τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε από το υπουργείο, ο κ. Τζανακόπουλος, απάντησε ότι «ο Πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και οι υπουργοί δεν είναι μαθητές. Ο Πρωθυπουργός προχώρησε στον ανασχηματισμό με βάση την αποτελεσματικότητα των υπουργών» και με αφορμή όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Φίλης κατά την παράδοση παραλαβή του υπουργείου, ξεκαθάρισε ότι «ο Πρωθυπουργός δεν δέχεται παρεμβάσεις».

Ο Δημ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ανέφερε ότι αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε από τον ελληνικό λαό για να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι με τη στάση της υπονόμευσε τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ενώ σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης.

"Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα"

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι αυτή «είναι ένα ακόμα μήνυμα στήριξης στην προσπάθεια της χώρας αφενός μεν να βγει από την ατραπό της κρίσης και αφετέρου να συνεχίσει να παίζει ένα σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Αμέσως μετά ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός χρονοδιαγράμματος και η έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα ακούγονται για 4ο μνημόνιο, ο κ. Τζανακόπουλος, τόνισε ότι το 4ο μνημόνιο είναι σχέδιο και στρατηγική αντιπολιτευτικής πολιτικής από την Νέα Δημοκρατία και συμπλήρωσε: «Αυτήν την ατζέντα της ΝΔ δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε».

"Δημοσκοπήσεις"

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά είπε ότι πολλές φορές δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα, πρόσθεσε ότι δεν είναι αυτές που ρίχνουν κυβερνήσεις και κατέληξε ότι «η κυβέρνηση τις λαμβάνει υπόψη αλλα δεν χαράσσει στρατηγική και ούτε λαμβάνει αποφάσεις με βάση αυτές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ